Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Eenvoud op zijn best, daar is pico de gallo een perfect voorbeeld van. Het is een Mexicaanse saus/salade van fijngesneden blokjes tomaat gemengd met wat ui, limoensap, koriander en groene peper of paprika, in de kleuren van de Mexicaanse vlag. Ik vind het erg lijken op tomatensalsa — eerlijk gezegd heb ik geen idee wat het verschil is!
Serveer als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd, bij geroosterd vlees of vis, of als dip met een schaal nacho’s.
Wereldgerecht, Thema recepten, Basisrecepten, Seizoen, Sauzen, Barbecuerecepten, Mexicaanse recepten, Hartige keuken, Groenten, Zomerrecepten, Bijgerecht, Salades
Kruis de tomaten aan de bovenkant in en dompel ze onder in een pan met kokend water. Laat ze enkele seconden liggen (niet te lang, want dan worden de tomaten melig), totdat je het tomatenvelletje makkelijk los kunt trekken. Trek het tomatenvel eraf en verwijder het sap en zaadlijsten uit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de tomatenblokjes in een kom met de overige ingrediënten (gebruik zoveel jalapeño als je zelf lekker vindt) en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel je liefde