Meer variatietips!
- Mais smaakt hier ook lekker bij. Voeg de uitgelekte mais tegelijk toe met de paprika aan het gehaktmengsel.
- Ook lekker om plakjes avocado of guacamole bij de taco’s te serveren.
Taco’s met gehakt. Een heerlijk Mexicaans gerecht dat snel op tafel staat zijn deze taco’s gevuld met gekruid gehakt en paprika en afgetopt met sla, tomaat en cheddar. Het frisse sausje van zure room maakt het af.
Taco’s kun je kant-en-klaar kopen in de winkel, maar je kunt ze ook zelf maken van tortillawraps. Heel eerlijk, ik gebruik altijd kant-en-klare, maar toen ik aan de slag wilde kwam ik erachter dat ik ze vergeten was te kopen. Gelukkig heb ik bijna altijd tortillawraps in de kelderkast liggen, dus besloot ik ze zelf te maken. Dat is helemaal niet moeilijk. Hieronder bij de ingrediënten leg ik uit hoe je dit doet.
Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Vervang het rundergehakt bijvoorbeeld door blokjes kipfilet of kipgehakt, of maak een vega variant door het vlees te vervangen door groenten, bonen of linzen.
Familiegerechten, Mexicaanse recepten, Budget, Snel, Vleesrecepten
*Verwarm middelgrote wraps 15 seconden (of iets langer) in de magnetron zodat ze zachter worden en bestrijk ze licht met een beetje olie. Hang ze een paar minuten over een rooster in het midden van de oven op 200 graden, tot ze licht beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen. Tijdens het afkoelen worden ze krokant.
Meer variatietips!
Deel je liefde