Tagliatelle met romige spinazie en kabeljauw

Wij zijn dol op pastagerechten. Het is snel klaar en je kunt er eindeloos mee varieëren. Dit keer maken we een lekkere variant met tagliatelle, romige spinazie en kabeljauw. In principe kun je elke pasta kiezen die je wilt, maar tagliatelle komt in dit recept goed tot zijn recht. De kabeljauw kun je ook vervangen door andere vis zoals bijvoorbeeld zalm of garnalen. 

 

Wereldgerecht, Pastarecepten, Visrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 350 g tagliatelle
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • Optioneel, snuf gedroogde chilivlokken
  • 200 g spinazie, gewassen en grof gehakt
  • Optioneel, scheut droge witte wijn (geeft de saus een lekker fris zuurtje)
  • 250 ml room (kook- of slagroom kan allebei)
  • 1/2 visbouillontablet, verkruimeld
  • Handje fijngeraspte parmezaan
  • 400 g kabeljauw, zonder vel, in blokjes gesneden
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit de ui, knoflook en chilivlokken op middellaag vuur tot de ui zacht is.
  3. Voeg de spinazie toe en laat even slinken. Voeg de (wijn), room, bouillontablet en parmezaan toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.
  4. Bestrooi de visblokjes met zout en peper en leg ze samen met de tomaten in de saus. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes pruttelen tot de vis gaar is.
  5. Giet de tagliatelle af – vang een kopje kookvocht op – en hussel door de saus. Voeg eventueel wat opgevangen kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken.

Tagliatelle met romige spinazie en kabeljauw

Tagliatelle met romige spinazie en kabeljauw

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. gene

    Please add me to your newsletter list

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin