Thaise mini-saucijzenbroodjes

Deze Thaise mini-saucijzenbroodjes zijn onder andere op smaak gebracht met rode currypasta. Dit geeft het gehakt een heerlijke smaak en een beetje pit. Een heerlijk hapje om uit te delen op een verjaardag of feestje, of serveer als borrelsnack. 

Wereldgerecht, Aziatische recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 7 enkele (cream) crackers, fijngemalen in de keukenmachine
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 el rode currypasta
  • Paar takjes koriander, fijngehakt
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el witte sesamzaadjes

Om erbij te serveren

  • Zoete chilisaus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Meng in een kom het gehakt met de crackers, sjalot, currypasta, koriander en de helft van het ei. Kneed met je handen goed door.

Rol het bladerdeeg uit en snijd over de lengte doormidden zodat je twee rechthoeken hebt. Vorm met je handen van het gehakt twee rollen die net zo lang zijn als het deeg. Leg op elk stuk deeg een gehaktrol en rol ze strak op. Je hebt nu twee deegrollen met gehakt. Leg ze met de naadkant naar beneden en bestrijk ze rondom met het overige ei. Bestrooi met sesamzaadjes. Snijd de rollen met een scherp mes in plakken van 1,5 tot 2 cm dik en leg de plakken op het bakblik.

Bak in het midden van de oven circa 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Serveer de saucijzenbroodjes met de chilisaus.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin