Tiramisu taart

Dol op tiramisu? Dan ga je deze tiramisutaart geweldig vinden! Het is een snelle variant zonder ei en zonder alcohol dus ook kinderen en zwangere vrouwen mogen er lekker van genieten.

Dessert, Gebak, Italiaanse recepten, Kookvideo's, Wereldgerecht, Zoet

Ingrediënten

  • 1 pak lange vingers
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml opgeklopte slagroom met suiker
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 koffiekopje sterke koffie
  • 1/2 koffiekopje karamelsiroop
  • 2 el cacaopoeder
  • 25 g pure chocolade

Tiramisu taart

Dit dessert is ook leuk om te serveren in dessertglaasjes! Vul de glazen voor 3/4 met het mascarponemengsel en steek in elk glas een in koffie gedipte lange vinger. Bestrooi met geraspte chocolade. Bekijk hier hoe ze er uitzien.

Bereiding

Zet de koffie en laat afkoelen. Vet de springvorm in met wat neutrale olie en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop de mascarpone los met de basterdsuiker en spatel de slagroom erdoor. Roer glad.

Meng de koffie met de karamelsiroop in een kom en dip de lange vingers erin. Leg de lange vingers met de koffiekant naarboven op de bodem van de springvorm. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover, gevolgd door een tweede laag lange vingers. Bedek met het overige mascarponemengsel.

Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur tot maximaal 24 uur opstijven in de koelkast.

Voor serveren

Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder en rasp de pure chocolade eroverheen. Verwijder de springvorm en snijd in punten.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Ingeborg

    Hallo Annemiek,
    Ik heb deze week geen nieuwsbrief ontvangen, omdat ik geen emailadres van jou kan vinden doe ik het op deze manier.
    Een lieve groet,
    Ingeborg.

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com