Tortizza met courgette, prei en ham

Het is geen wrap en het is geen pizza, het is een tortizza! Stiekem noem ik ze altijd gewoon wrappizza. Tortizza of wrappizza, ze zijn té lekker! Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk, maar mijn advies is: kijk gewoon wat er in je koelkast ligt. Zo vond ik naast tortillawraps nog een stukje courgette, prei, ham en crème fraîche in de koelkast. Dit is een perfect lunchgerecht, maar met een kom soep erbij kun je het ook prima serveren als hoofdgerecht. Reken op twee tortizza’s per persoon want je stopt ze in een holle kies. 

 

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 2 middelgrote tortillawraps
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el geraspte kaas (bijv. mozzarella of jong belegen)
  • Paar plakjes courgette, dungesneden
  • Stukje prei, schoongemaakt en flinterdun gesneden
  • 1 à 2 plakken ham, in stukken gescheurd

Verder nodig

  • Vel bakpapier

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Bestrijk de tortillawraps met crème fraîche — hou een stukje van de rand vrij — en bestrooi met de geraspte kaas. Beleg met de plakjes courgette, prei en ham. Leg de tortizza’s op het bakblik en schuif in het midden van de oven.

Bak 10 tot 15 minuten in de oven of tot de randen goudbruin zijn. Serveer direct.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com