Tosti met geitenkaas, vijg en serranoham

Een verse, rijpe vijg is heerlijk om zo te eten maar hij combineert ook erg goed met hartige smaken. Deze tosti met zachte geitenkaas, vijg en serranoham is een heerlijk lunchgerecht! Mocht je geen verse vijgen kunnen vinden, dan kun je ook gedroogde vijg gebruiken.

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 2 sneetjes (mais)brood
  • 90 g zachte geitenkaas (zo’n rolletje à 100 gram)
  • 1 eetrijpe verse vijg, in plakjes
  • 2 plakjes serranoham
  • 1 tl pijnboompitten
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie

Verder nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Beleg een boterham met de helft van de geitenkaas en beleg met de vijg, serranoham en pijnboompitten. Drizzle er wat honing overheen en bedek met de rest van de geitenkaas. Dek af met de andere boterham.

Bestrijk de bovenkant van de boterham met een kwastje en wat olijfolie.

Bak circa 15 minuten in het midden van de oven, of tot de kaas zacht en de bovenkant van het brood knapperig en goudbruin is.

Snijd de tosti diagonaal doormidden en serveer direct.

Tosti met geitenkaas, vijg en serranoham

Tosti met geitenkaas, vijg en serranoham

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin