Tosti met gerookte kip en zoete puntpaprika

Op woensdagmiddag neem ik altijd graag de tijd voor een uitgebreide lunch. Soms samen met dochterlief (als ze thuis is), maar ook gewoon als ik alleen ben. Ik kan daar echt van genieten. Deze tosti met gerookte kip en zoete puntpaprika bakte ik in de koekenpan, dan wordt je tosti niet zo platgedrukt en krijgt het brood een lekkere, krokante bite. Aanrader!

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood naar keuze
  • Plakjes jong belegen kaas (ik gebruikte Zaanlander)
  • 1/3 gerookte kip, in plakjes
  • 1/3 zoete puntpaprika, in ringen
  • 1/3 rode ui, gepeld en in ringen
  • Vloeibare bakboter
  • Optioneel ketchup om erbij te serveren

Verder nodig

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag

 

 

Bereiding

Verhit de koekenpan met een scheutje vloeibare bakboter.

Beleg een sneetje brood met wat plakken kaas gevolgd door de gerookte kip, puntpaprika en rode ui. Bedek met nog wat plakjes kaas en het tweede sneetje brood. Druk stevig aan en leg in de koekenpan.

Leg eventueel een zwaar voorwerp op de tosti zodat hij tijdens het bakken wat platter wordt. Je kunt de tost ook in een tosti-apparaat of in de oven bakken. Draai de tosti na enkele minuten om en bak de andere kant goudbruin. De tosti is goed als beide kanten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

Snijd de tosti diagonaal doormidden en serveer — indien gewenst — met ketchup.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin