Vanille-aardbeienrol (uit Franse taartjes klein en groot)

Een heerlijk recept uit het boek Franse Taartjes Klein en Groot; het vierde boek van de Amsterdamse bakkerij Petit Gâteau. De recepten zijn geschreven door Meike schaling. In dit boek vind je een recept voor croissants, chocoladebroodjes, brioche, tarte tropézienne, zelfgemaakt bladerdeeg, kouign amanns, driekoningentaart, éclairs, saint-honoré, macarons, madeleines, citroen-meringuetaart, marmercake, frambozenmousse, moka taart, kerstboomstam, deze vanille-aardbeienrol en nog veel en veel meer. Echte Franse klassiekers die je in Frankrijk bij de bakker vindt en nu dus ook zelf kunt maken. De recepten zijn duidelijk omschreven en voorzien van prachtige foto’s. Deze vanille-aardbeienrol (cakerol) is gevuld met zelfgemaakte aardbeienconfiture en witte-chocoladeslagroom. Hij is heerlijk! Het recept van de witte-chocoladeslagroom heb ik eerder al gedeeld op KL omdat dit een fijn basisrecept is dat je voor meerdere zoete recepten kunt gebruiken. Je maakt hem – net als de aardbeienconfiture – al een dag van tevoren. Houd daar dus rekening mee als je deze aardbeienrol gaat maken. Voor een makkelijke variant zou je de zelfgemaakte confiture ook kunnen vervangen door een pot (van goede kwaliteit) uit de winkel. 

Kookboekrecepten, Themarecepten, High tea recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(8 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde