Ingrediënten
- 1/2 vanillestokje
- 150 g witte chocolade (35% vaste cacaobestanddelen)
- 340 g slagroom
Deze witte-chocoladeslagroom komt uit het kookboek Franse taartjes klein en groot (De enige echte van Petit Gâteau). Ik gebruikte hem als vulling voor de vanille-aardbeienrol (recept komt zaterdag online) die ook in dat boek staat en besloot dit recept apart met je te delen. Het is een eenvoudig basisrecept dat je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als vulling voor een biscuitrol, taart of soesjes, of gebruik hem voor een lekker dessert zoals pavlova met vers fruit. Houd er rekening mee dat hij een nacht in de koelkast moet rusten voordat je hem kunt gebruiken.
Basisrecepten, Themarecepten, Zoete keuken, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie