Vanilleroomijs met warme kersen en chocolade

Het simpelste kerstdessert dat je deze kerst zult maken en misschien ook wel het lekkerste: vanilleroomijs met warme kersen, slagroom en gesmolten chocolade! De krokante nougatine maakt het smulfeest compleet.

Warme kersen

In dit recept gebruik ik een pot kersen op siroop. Lekker makkelijk. Door de kersensiroop te binden met maizena krijg je een stroperige, zoete kersensaus die dit dessert net even iets extra’s geeft.

Knisperende chocolade

De pure chocolade smelt ik au bain-marie en drizzle je vervolgens over het ijs. De chocolade gaat direct stollen zodra hij het koude roomijs aanraakt. Die knisperende chocolade maakt dit dessert nog lekkerder! Wil je liever warme chocoladesaus, maak dan dit recept.

Verse slagroom

Natuurlijk gebruik je verse slagroom die je zelf even stijf klopt en met behulp van een spuitzak op het bord dresseert. Slagroom uit een spuitbus is namelijk al vloeibaar voordat jij de borden hebt uitgeserveerd. Jakkes.

Vanilleroomijs met warme kersen en chocolade

Kerstrecepten, Zoete recepten, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde