Video: red velvet choco-cakebollen

Mocht je het gemist hebben: het is vandaag Valentijnsdag! Je houdt ervan of je haat het. Ik behoor tot de eerste categorie. De liefde omarm ik net zo graag als lekker eten. 🙂

Op Valentijnsdag pak ik graag uit met een recept waarin ik al mijn liefde voor lekkers kwijt kan. Toen ik tijdens een speurtocht door de kelderkast een pak red velvet verwencake van Dr. Oetker tegenkwam, kreeg ik een idee: red velvet choco-cakebollen!

Mijn dochter ging door het dak! Mij nam ze mee. Met beide benen weer op de grond, doken we saampjes snel de keuken in.

Thema recepten, Kookvideo's, Valentijnsrecepten, Moederdag, Gebak, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 1 pak Red Velvet verwencake van Dr. Oetker (voor dit recept gebruik je alleen de bakmix uit het pak)
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 350 g witte chocolade
  • 100 g pure chocolade

Verder nodig
Bakvorm voor cakepops (zie onderstaande opmerking, als je geen bakvorm hebt), houten satéprikker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met olie.

Maak het cakebeslag met de bakmix, eieren en slagroom volgens de omschrijving op het pak van Dr. Oetker. Vul de bakvormpjes met het beslag en bak circa 11 minuten op 160 graden. Laat de cakebolletjes een minuut in de bakvorm afkoelen, voordat je ze eruit haalt. Maak de bakvorm schoon, vet in en vul opnieuw met beslag. Ga zo door totdat alle cakepops gebakken zijn. Laat ze volledig afkoelen.

Heb je geen bakvorm voor cakepops? Zonder kan ook. Bak de red velvet cake dan volgens de omschrijving op het pak van Dr. Oetker met behulp van de bijgeleverde bakvorm uit het pak. Laat de cake afkoelen en verkruimel samen met 100 gram MonChou in een keukenmachine, totdat je een compact deeg hebt. Draai hier met je handen balletjes van en laat opstijven in de koelkast. Volg het recept verder zoals hieronder beschreven.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Prik een cakebolletje aan een satéprikker en wentel door de witte chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf druipen en leg het cakebolletje op een met bakpapier bekleed bakblik. Doe hetzelfde met de andere cakebollen.

Smelt de pure chocolade au bain-marie, of in de magnetron en drizzle over de choco-cakebollen. In de video zie je hoe dit makkelijk gaat.

Laat de red velvet choco-cakebollen volledig uitharden. Bewaar daarna op een koele, donkere plek — liever niet in de koelkast, dan wordt de chocolade dof.

Red velvet choco-cakebollen-8974

Red velvet choco-cakebollen-8978

Enjoy!

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin