Visnuggets

Dol op kipnuggets? Dan ga je vast ook smullen van deze visnuggets: malse stukjes visfilet gepaneerd in een krokant panko-kruidenkorstje. Met heerlijk, fris sausje om de nuggets in te dippen! Serveer de visnuggets als hapje of snack, of als hoofdgerecht met romige doperwtenpuree en gebakken aardappel of frietjes. Smullen maar!

Visrecepten, Hoofdgerecht, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • ca. 300 g stevige witvis (bijv. kabeljauw of pangasius)
  • 1 (groot) ei, losgeklopt
  • Bloem
  • Panko
  • Gedroogde peterselie
  • Olie om in te bakken (ik gebruik zonnebloemolie)
  • 1 citroen, in partjes om erbij te serveren

Sausje om erbij te serveren (optioneel)

  • 1 volle el mayonaise
  • 1 volle el Griekse yoghurt
  • Snuf gedroogde peterselie

Nodig

  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Roer de ingrediënten voor het sausje door elkaar en zet opzij.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier. Snijd in hapklare stukken en bestrooi met zout en peper uit de molen.
  3. Zet drie borden klaar met bloem, ei en panko, voldoende om alle vis royaal doorheen te wentelen. Roer een snuf zout en peper door de bloem en meng de peterselie door de panko.
  4. Wentel de stukken vis één voor één (tip: gebruik hier een hand voor en houd je andere hand vrij) door de bloem, het ei en de panko (in die volgorde). Leg de visnuggets op een bord.
  5. Verhit de koekenpan met een bodempje olie en laat heet worden.
  6. Leg de visnuggets in de hete olie en bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Serveer de visnuggets met het sausje en eventueel wat citroenpartjes om over de vis te knijpen.

Visnuggets

Visnuggets

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin