Ingrediënten

  • 450 g diepvriesdoperwten
  • 1 à 2 el crème fraîche (naar smaak)
  • 2 takjes basilicum
  • 1/2 citroen, alleen het sap

Nodig

  • Kookpannetje
  • Staafmixer

 

Bereiding

  1. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de doperwten toe. Kook ze circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  2. Voeg de crème fraîche, basilicum, een scheutje opgevangen kookvocht en een snuf zout toe aan de doperwten en pureer ze fijn.
  3. Breng de puree verder op smaak met een beetje citroensmaak, zout en peper. Als de puree te dik is kun je wat extra kookvocht toevoegen.

Doperwtenpuree

Doperwtenpuree

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin