6x pasteitje voor kerst

6x pasteitje voor kerst

Een pasteitje met ragout is voor mij onlosmakelijk verbonden met kerst. Mijn ouders eten steevast een pasteitje met kipragout op kerstavond als ze uit de nachtmis komen. Kipragout maken heb ik dan ook van mijn moeder geleerd en het was een van de eerste recepten die ik met je deelde op Keukenliefde. In de loop van de jaren zijn er meerdere ragoutrecepten bijgekomen. Want niet alleen een pasteitje met kipragout is lekker; ook ragout met kalkoen, zalm of garnalen is niet te versmaden. Mijn favoriete ragoutrecepten heb ik hieronder (in willekeurige volgorde) voor je op een rij gezet. Je kunt een pasteitje serveren als voorgerecht, of als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij. Heb je ragout over? De volgende dag smaakt hij heerlijk met wat gekookte rijst of pasta erbij. Tip! Een vegetarische variant heb ik nog niet met je gedeeld maar kun je makkelijk maken door het vlees achterwege te laten en de ragout te maken met groente- of paddenstoelenbouillon en champignons. 

1. Pasteitjes met kalkoenragout

Kalkoen hoort net zo bij Kerst als de pasteitjes van mijn moeder. Dus waarom niet combineren? Deze zelfgemaakte pasteibakjes zijn gevuld met heerlijke kalkoenragout.

Pasteitjes met kalkoenragout

2. Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout

Het klassieke pasteitje met kipragout zoals ik die heb leren maken van mijn moeder. Voor mij is en blijft dit de grote favoriet. Tip! Maak de kippenragout al een dag van tevoren, de volgende dag hoef je hem dan alleen nog op te warmen en smaakt hij nog lekkerder.

Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout

3. Pasteitjes met zalmragout

Ook dit recept heb ik van mijn moeder. Deze pasteitjes met zalmragout smaken net zo lekker als ze eruit zien. De zalm voeg je pas op het laatste moment toe aan de ragout want hij heeft een hele korte garingstijd. De ragout kun je een dag van tevoren maken. Voor serveren hoef je hem dan alleen weer op te warmen en de zalm erin te laten garen.

Pasteitjes met zalmragout

4. Kippastei

Een kippastei met een twist! Dit pasteitje serveer je namelijk in een ovenschaaltje en dek je af met bladerdeeg. Ook hier weer kun je de kipragout van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot gebruik. Op het laatste moment hoef je alleen de ragout in schaaltjes te scheppen, ze af te dekken met bladerdeeg en te bakken in de oven. Makkelijker kun je het jezelf deze kerst niet maken. Lekkerder trouwens ook niet.

😉

Kippastei

5. Pasteitje met visragout

Vaak maak ik kip- of champignonragout maar deze visragout is ook een aanrader. Ook heerlijk om te serveren met witte rijst en zacht gesmoorde worteltjes en doperwtjes. Zie ook de tip in het recept!

Pasteitje met visragout

6. Visragout met Hollandse garnalen

Ik sluit de rij af met ragout gevuld met Hollandse garnalen. De verfijnde, zachte en romige smaak van Hollandse garnalen leent zich uitstekend om te verwerken in ragout. Heel feestelijk en lekker!

Visragout met Hollandse garnalen

Themarecepten, Kerstrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde