Warme chocolademelk met marshmallows

Als de wind waait door de bomen en het buiten koud en guur is, smaakt er niks zo lekker als een mok hartverwarmende chocolademelk. Ella-Marie en ik zijn er dol op! Met speculaasjes om erin te soppen, of deze heerlijke variant met mini marshmallows die zachtjes smelten bovenop de hete chocolademelk. 

Dit recept is voldoende voor 2 middelgrote mokken. Zie ook onderstaande tips!

Kinderrecepten, Seizoen, Thema recepten, Chocolade, Kerstrecepten, Sinterklaasrecepten, Winterrecepten, Dranken, Zoet

Ingrediënten

  • 450 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • Snuf zeezout uit de molen
  • 110 g extra pure chocolade
  • Mini marshmallows
  • Cacaopoeder, optioneel om te bestrooien

Tip 1: De chocolademelk wordt vanzelf iets zoeter door de marshmallows. Vind je de chocolademelk toch te bitter, dan kun je tijdens het verwarmen van de melk een schepje vanillesuiker toevoegen. In plaats van marshmallows kun je de chocolademelk ook serveren met een dot lobbige slagroom.

Tip 2: Hou je van kruidige chocolademelk? Je kunt ook een kaneelstokje in de melk meeverwarmen, of voeg een snuf gedroogde chilivlokken toe voor wat extra pit.

Tip 3: Adults only? Een scheut rum of whiskey door de chocolademelk is ook erg lekker!

Bereiding

Hak de chocolade in kleine stukjes (des te sneller zal hij smelten). Verwarm de melk, slagroom en snuf zout al roerend in een steelpannetje. (Als je suiker wilt toevoegen doe je dit er nu ook bij.) Voeg de gehakte chocolade en snuf zeezout toe aan de warme melk en verwarm al roerend verder tot alle chocolade is gesmolten.

Schenk de hete chocolademelk in twee mokken en strooi er wat mini marshmallows overheen. Bestrooi eventueel nog met cacaopoeder en serveer direct.

Warme chocolademelk met marshmallows

Warme chocolademelk met marshmallows

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin