Weekmenu 36-2022

Weekmenu 36-2022

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb jij geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 36-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 36-2022:

✅Ma: Krieltjes carbonara met ham en witlof
✅Di: Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst
✅Wo: Ovenschotel met gehakt en spinazie

✅Do: Gevulde puntpaprika met aubergine en ei
✅Vr: Zelfgemaakte Hollandse kibbeling
✅Za: Italiaans stoofvlees uit de slowcooker
✅Zo: Yoghurtcake met appel

Maandag

Krieltjes carbonara met ham en witlof

Deze krieltjes carbonara met ham en witlof zet je in een handomdraai op tafel. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker! Serveer met een gebraden gehaktbal, gebakken zalm, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.

Krieltjes carbonara met ham en witlof

Dinsdag

Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst

Deze kipsalade uit de oven met avocado, granaatappel en zilvervliesrijst komt uit het kookboek De makkelijke bakplaat van Rukmini Iyer. De kipsalade met avocado, spinazie en zilvervliesrijst is heerlijk fris van smaak door de dressing met limoen, munt en granaatappelpitjes. De chilivlokken geven een aangename warmte. Je kunt deze kipsalade eten als hoofdgerecht, maar ik vond hem de volgende dag koud als lunch ook heerlijk.

Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst (uit De makkelijke bakplaat)

Woensdag

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Een heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes en een romig gehaktmengsel met courgette, spinazie en pesto. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Donderdag

Gevulde puntpaprika met aubergine en ei

Puntpaprika gevuld met tomatensaus, aubergine en ei . Je kunt ze van tevoren al maken. Voordat je ze de oven inschuift hoef je alleen nog het eitje erin te laten glijden en ze te bestrooien met parmezaan. Serveer de gevulde puntpaprika als vegetarisch hoofdgerecht met knapperig stokbrood, of couscous erbij.

Gevulde puntpaprika met aubergine en ei

Vrijdag

Zelfgemaakte Hollandse kibbeling

Krokant gebakken vanbuiten en mals vanbinnen; voor de lekkerste kibbeling hoef je echt niet naar de visboer. Met dit recept maak je hem net zo lekker zelf. Lekker met frietjes en zelfgemaakte ravigottesaus.

Zaterdag

Italiaans stoofvlees uit de slowcooker

Heerlijk Italiaans stoofvlees uit de slowcooker met tomaat en aubergine. Dit is een heel makkelijk recept want je hoeft van tevoren niks aan te braden. Alles gaat rauw in de slowcooker die al het werk voor je doet. Ik serveer het graag met zelfgemaakte frietjes en salade, maar je kunt het ook serveren met gebakken aardappels, aardappelpuree of gekookte pasta.

Italiaans stoofvlees uit de slowcooker

Zondag

Yoghurtcake met appel

Nu de zomer op zijn eind is, de ochtenden en avonden killer zijn en het blad begint te vallen, loop ik elke dag een rondje door de tuin om appels en peren te rapen. In onze tuin staan een aantal oude appelrassen zoals de Dijkmans Zoet, Rode Boskoop en sterappel. Na een zorgvuldige inspectie van de appels — het fruit op de grond is vaak aangevreten door insecten die net zo dol zijn op het sappige vruchtvlees als wij — neem ik de mooiste exemplaren mee de keuken in. Tijd voor een lekker baksel!

Yoghurtcake met appel

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde