Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 36-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb jij geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 36-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 36-2022:
Ma: Krieltjes carbonara met ham en witlof
Di: Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst
Wo: Ovenschotel met gehakt en spinazie
Vr: Zelfgemaakte Hollandse kibbeling
Za: Italiaans stoofvlees uit de slowcooker
Maandag
Krieltjes carbonara met ham en witlof
Deze krieltjes carbonara met ham en witlof zet je in een handomdraai op tafel. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker! Serveer met een gebraden gehaktbal, gebakken zalm, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.
Dinsdag
Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst
Deze kipsalade uit de oven met avocado, granaatappel en zilvervliesrijst komt uit het kookboek De makkelijke bakplaat van Rukmini Iyer. De kipsalade met avocado, spinazie en zilvervliesrijst is heerlijk fris van smaak door de dressing met limoen, munt en granaatappelpitjes. De chilivlokken geven een aangename warmte. Je kunt deze kipsalade eten als hoofdgerecht, maar ik vond hem de volgende dag koud als lunch ook heerlijk.
Woensdag
Ovenschotel met gehakt en spinazie
Een heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes en een romig gehaktmengsel met courgette, spinazie en pesto. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.
Donderdag
Gevulde puntpaprika met aubergine en ei
Puntpaprika gevuld met tomatensaus, aubergine en ei . Je kunt ze van tevoren al maken. Voordat je ze de oven inschuift hoef je alleen nog het eitje erin te laten glijden en ze te bestrooien met parmezaan. Serveer de gevulde puntpaprika als vegetarisch hoofdgerecht met knapperig stokbrood, of couscous erbij.
Vrijdag
Zelfgemaakte Hollandse kibbeling
Krokant gebakken vanbuiten en mals vanbinnen; voor de lekkerste kibbeling hoef je echt niet naar de visboer. Met dit recept maak je hem net zo lekker zelf. Lekker met frietjes en zelfgemaakte ravigottesaus.
Zaterdag
Italiaans stoofvlees uit de slowcooker
Heerlijk Italiaans stoofvlees uit de slowcooker met tomaat en aubergine. Dit is een heel makkelijk recept want je hoeft van tevoren niks aan te braden. Alles gaat rauw in de slowcooker die al het werk voor je doet. Ik serveer het graag met zelfgemaakte frietjes en salade, maar je kunt het ook serveren met gebakken aardappels, aardappelpuree of gekookte pasta.
Zondag
Yoghurtcake met appel
Nu de zomer op zijn eind is, de ochtenden en avonden killer zijn en het blad begint te vallen, loop ik elke dag een rondje door de tuin om appels en peren te rapen. In onze tuin staan een aantal oude appelrassen zoals de Dijkmans Zoet, Rode Boskoop en sterappel. Na een zorgvuldige inspectie van de appels — het fruit op de grond is vaak aangevreten door insecten die net zo dol zijn op het sappige vruchtvlees als wij — neem ik de mooiste exemplaren mee de keuken in. Tijd voor een lekker baksel!
Deel je reactie