Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst (uit De makkelijke bakplaat)

Deze kipsalade uit de oven met avocado, granaatappel en zilvervliesrijst komt uit het kookboek De makkelijke bakplaat van Rukmini Iyer. Het is tevens het coverrecept en bij de eerste blik op de foto wist ik, die wil ik maken. Ik ben een echte ovenkoker dus haar bakplaatboeken zijn op mijn lijf geschreven. Bovendien zijn haar recepten altijd makkelijk om te maken en hebben ze vaak een verrassende twist. Eerder deelde ik hier ook al een sinaasappelcake met hazelnoten uit haar kookboek De zoete bakplaat. De kipsalade met avocado, spinazie en zilvervliesrijst is heerlijk fris van smaak door de dressing met limoen, munt en granaatappelpitjes. De chilivlokken geven een aangename warmte. Je kunt deze kipsalade eten als hoofdgerecht, maar ik vond hem de volgende dag koud als lunch ook heerlijk. De avocado wordt in dit recept gegaard in de oven en ik kan daar nog steeds niet helemaal aan wennen. De textuur blijft nagenoeg hetzelfde maar de smaak veranderd iets. Ik vind avocado lekkerder als hij niet gebakken is, maar het is leuk om eens uit te proberen. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd! 

De makkelijke bakplaat

De makkelijke bakplaat is weer een prachtig kookboek van bestsellerauteur Rukmini Iyer. In dit boek deelt ze 75 veelzijdige recepten uit de oven, variërend van vis, kip, groente en vlees, tot rijst, pasta, granen, fruit, cakes en flapjacks. Ook vind je oven- en kooktijden in het boek voor rijst en pasta. De recepten zijn stuk voor stuk makkelijk om te maken en bevatten goed verkrijgbare ingrediënten. Als ik de recepten van Rukmini moet omschrijven zeg ik: “makkelijk, verrassend en lekker!”

 

Kookboekrecepten, Menu, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten, Slanke recepten, Snelle recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(6 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde