Italiaans stoofvlees uit de slowcooker

Heerlijk Italiaans stoofvlees uit de slowcooker met tomaat en aubergine. Dit is een heel makkelijk recept want je hoeft van tevoren niks aan te braden. Alles gaat rauw in de slowcooker die al het werk voor je doet. Ik serveer het graag met zelfgemaakte frietjes en salade, maar je kunt het ook serveren met gebakken aardappels, aardappelpuree of gekookte pasta.

Familiegerechten, Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Italiaanse recepten, Slowcooker, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(15 stemmen)
7 reacties

Deel je liefde

 1. Siep

  Hallo Annemiek, wat leuk, eindelijk weer eens een gerecht voor in de slowcooker. Dat je hierbij het vlees niet eerst hoeft aan te braden is heel welkom. Maar betekent dit, dat het bij jouw vorige recepten voor vlees in de slowcooker eigenlijk ook niet hoeft?????? Zou dit heel graag willen weten, want het wordt weer herfst/winter en dan gebruik ik dit apparaat weer vaker.
  Nog een vraagje: Was dit ook de reden waarom je de stand continue op High zette of heeft dat er niets mee te maken ?????

  1. Hoi Siep, je kunt alle stoofgerechten idd ook in de slowcooker bereiden. In de slowcooker kun je wel minder vocht toevoegen omdat er bijna niks verdampt. Of je het vlees wel of niet van tevoren aanbakt is een persoonlijke keuze. De aanbaksels geven extra smaak af aan het gerecht, maar ook zonder aanbakken krijg je een zeer smakelijk resultaat. Of je de stand high of low gebruikt maakt ook niet zoveel uit. Er zit namelijk weinig temperatuurverschil tussen deze twee. Gewoon uitproberen welke stand voor jou het beste werkt.

 2. Myrna

  Hoe is de bereiding als je geen slowcooker hebt maar het graag in de oven wil bereiden?

  1. Vlees even aanbraden in de braadpan en overige ingrediënten erbij doen. Wellicht dat je iets meer vocht (water of wijn) moet toevoegen, het vlees moet in de braadpan net onderstaan. In de oven (begin op 150 graden) 2,5 – 3 uur (langer kan ook) laten sudderen tot het vlees zacht is. Controleer regelmatig of het vocht niet te hard kookt (anders verlaag je de oventemperatuur). Het vocht mag slechts zachtjes pruttelen.

 3. Ingrid

  Lijkt me lekker! Zet je heen na het voorverwarmen weer op low ?

  1. Toos

   Ja dat zou ik ook willen weten !

  2. Hoi, ik laat hem meestal de hele tijd op high staan tot het vlees zacht is.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde