Yoghurtcake met appel

Nu de zomer op zijn eind is, de ochtenden en avonden killer zijn en het blad begint te kleuren, loop ik elke dag een rondje door de tuin om appels en peren te rapen. In onze tuin staan een aantal oude appelrassen zoals de Dijkmans Zoet, Rode Boskoop en sterappel. Na een zorgvuldige inspectie van de appels — het fruit op de grond is vaak aangevreten door insecten die net zo dol zijn op het sappige vruchtvlees als wij — neem ik de mooiste exemplaren mee de keuken in. Tijd voor een lekker baksel!

Omdat we op vakantie in Italië een heerlijke yoghurtcake hadden gegeten, besluit ik een yoghurtcake met appel te maken. Door de toevoeging van olie en yoghurt is deze cake heerlijk smeuïg. De appel geeft de cake een heerlijke bite!

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(37 stemmen)
24 reacties

Deel je liefde

 1. Marleen

  Wat is de maat van de cake vorm?

  1. Ik heb een cakeblik van 30 cm maar tussen de 25 en 30 is prima.

 2. Eka Dijkstra

  Zou je voor deze cake de bloem kunnen vervangen door amandelmeel.

  1. Ik heb hier zelf geen ervaring mee dus durf het niet te zeggen. Ik denk dat het wel kan maar de cake zal waarschijnlijk iets vaster en minder luchtig worden.

 3. kan het ook met platte kaas

  1. Hoi Rosalie, ik ben niet bekend met platte kaas (wordt in Nederland volgens mij niet verkocht), dus durf het niet te zeggen.

 4. Gerdi

  Goedemiddag,
  Is dit recept ook te maken met magere yoghurt, of is dat te dun hiervoor?
  Vriendelijke groet

  1. Ik denk wel dat dat kan Gerdi! 🙂

 5. Anne

  Echt een super lekkere cake! Wij aten zelf eerst gewone yoghurtcake maar met appel is nog iets lekkerder. De tweede keer deed ik blokjes appel. Zo sneed de cake iets beter.

 6. Zoë

  Heerlijke cake!
  Misschien was ik iets te ongeduldig en heb ik hem net niet lang genoeg in de oven gedaan, maar hij was nog steeds heerlijk.

  Helaas had ik tijdens het omdraaien van het cakeblik de cake niet helemaal goed los geschud en was de bovenkant eruit gekomen, maar de onderkant niet. Gelukkig maakt dit niets uit voor de smaak. Ik ga hem vaker proberen!

 7. Hettie

  Werk in de nachtdienst en de cake staat nu in de oven. Heb rozijnen en wat vanille en amandel aroma toegevoegd, helaas geen noten in voorraad. Gebruik 1,5x ingrediënten voor een taartvorm van 25 cm, met 1 appel meer en minder suiker. dit gaat altijd goed en mijn buren hebben morgen weer lekker wat te smullen.

 8. Ria Jutjens

  Deze cake heb ik nu 2x gemaakt. In de oven wordt hij mooi hoog, maar zakt uiteindelijk toch weer wat in en uit de oven tijdens het afkoelen nog verder. Dan is hij de volgende dag wat klef. Wat doe ik verkeerd? Moet de cake soms langer in de oven staan dat hij nog niet gaar is?
  De eerste keer was de yoghurt te dun, maar nu had ik de creamy griekse volle yoghurt van de Lidl gebruikt. Erg jammer want De smaak is heerlijk maar de structuur niet goed
  .

  1. Beste Ria, als de cake inzakt, dan is hij nog niet gaar vanbinnen. Dus moet je hem wat langer in de oven bakken. Elke oven werkt anders, dus misschien dat het bij jou iets langer duurt dan bij mij. Succes en hoor graag of het de volgende keer gelukt is. 🙂

   1. Ria Jutjens

    Bedankt! Ga het zeker nog een keer proberen!

 9. Hettie

  Met banaan, peer en pure chocolade gemaakt. Heerlijk! Top recept, mislukt nooit.

 10. dirk

  vandaag heeft mijn man deze appelcake gemaakt ik kan niet anders zeggen dat hij heerlijk is,niet te zoet en prachtig bruin, echt heerlijk.

  1. Leuk om te horen Dirk!

 11. Mieke Christiaans

  Kan ik in plaats van kristalsuiker ook rietsuiker gebruiken bij dit recept?

  1. Hoi Mieke, het kan wel maar het resultaat zal iets anders zijn omdat rietsuiker een wat grotere korrel heeft. Ik gebruik hem daarom meestal om achteraf iets mee te bestrooien.

  2. Kathleen

   Hey, ik heb van deze cake een gluten en lactosevrije versie gemaakt. Zeer lekker ?

 12. Marike

  Vanmiddag gemaakt…en hij is al op. Wat hebben we gesmuld. Wij, de kids, opa en oma. Deze gaan we vaker maken ?

  1. Superleuk om te horen Marike! 🙂

 13. Tanja

  Gisteren gemaakt maar ik vind het behoorlijk vet aan doen de cake. Jammer want de smaak is verder prima

  1. Annelies

   Vrijdag deze cake gebakken. Goedgekeurd door mijn gezinsleden. Wat is deze cake heerlijk en ook nog eens bijna geen verzadigd vet. Dank je wel voor het delen van dit recept . ☺️

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde