Witlof-ovenschotel met spekjes en roomsaus

Hier zat je op te wachten toch? Een lekker recept voor een zelfgemaakte witlof-ovenschotel met spekjes en roomsaus! Misschien klinkt dit je bekend in de oren. Dat kan, want voor dit recept liet ik me inspireren door een zakje sausmix van een bekend merk. 😉 Vroeger kocht ik die regelmatig maar nu ik eenmaal weet hoe eenvoudig je alles zelf kunt maken ben ik me een stuk bewuster van de inhoud van dergelijke zakjes. Zo bevat de inhoud van het betreffende zakje sausmix: aardappelen, aardappelzetmeel, rookaroma’s, zout, kruiden en specerijen en gistextract. Huh? Zoveel ingrediënten terwijl je enkel room nodig hebt voor een lekkere roomsaus. Is het echt zo simpel? Ja! Daarnaast is de smaak van deze zelfgemaakte variant ook nog eens lekkerder dan gemaakt met een zakje sausmix. 

Herfstrecepten, Ovenschotels, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(9 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

 1. Jeannet

  Met een klein beetje naturel tortillachips, waarin alleen zout en maïs zit, op de bovenlaag kaas is het krokant en nog lekkerder. Voeg geen zout aan de saus toe.

 2. Chantal

  Ik heb dit recept gister gemaakt! Heb alleen de witlof door bloemkoolroosjes (heel klein) vervangen en het was een groot succes! Hele schaal ging leeg.

  1. Klinkt goed Chantal, leuk om te horen dat je er een eigen draai aan hebt gegeven! 🙂

   1. Anneke

    Ik heb gisteren de witlof met aardappel schijfjes gemaakt
    echt heel lekker !!!!!!!!
    de broccoli met kip en kriel champions en paprika heb ik al 5 keer gemaakt (overheerlijk)

    1. Anneke

     Ik ga vanavond de paksoi met gehakt balletjes maken hmm

    2. Haha, zo te horen ben jij net zo’n ovenschotelliefhebber als ik Anneke! 😉

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde