Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Witlof kun je op veel verschillende manieren bereiden. Probeer ook eens deze frisse zomerse witlofsalade met gerookte kip en mango. Als hoofdgerecht prima voor de slanke lijn maar ook een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld een bbq.
Wil je dit gerecht helemaal ‘light’ maken vervang de mayonaise dan door yoghurt of halvanaise. De mayonaise zorgt echter wel voor een lekkere romige smaak en is naar mijn mening daarom onmisbaar in dit recept… 🙂
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de witlof in smalle repen en doe ze in een grote kom. Houd een paar blaadjes achter voor garnering. Schil de mango en verwijder de pit. Snijd de mango en de kipfilet in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen toe aan de witlof. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, pepertje, citroensap, honing en wat geknipte bieslook.
Roer alles goed door elkaar en meng de dressing door de salade.
Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
om 17:43
Heb het al verschillende keren gemaakt de ene keer met Annanas of mango of met mandarijntjes heerlijk en lekker pittig met het pepertje door de saus.
om 13:36
Ik maak hem ook met fruit ( mango, banaan,appel, eventueel wat witte druiven ) gerookte zalm en dan 1 eetlepel olijvonaise.
om 09:41
Ook een heerlijke variant Gerda!
om 19:53
Het lijkt mij een lekker recept, maar wat ik mis, is voor hoeveel personen is deze salade. Voor 1 of 2 perdonen?
om 09:07
Dat ligt er een beetje aan hoe je hem serveert, maar als bijgerecht zeker voor 2 personen.
om 18:19
Ik heb deze slade gemaakt als lauwwarme maaltijdsalade en daarvoor witte rijst toegevoegd, 2 ruime kopjes. Verder 3 kant en klare gebraden kippenpoten van de keurslager even verwarmd en gefileerd, hoeveelheden voor de dressing verdubbeld en ipv rozijnen klein trosje gehalveerde witte druiven toegevoegd. Het was heerlijk!
om 08:07
Hoi Nicole, wat een heerlijke eigen draai heb je aan dit gerecht gegeven, helemaal top!
om 13:32
Goddelijk, alle smaken zitten er in. Verrukkelijk.