Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • Klont roomboter
  • Scheut melk (vol of halfvolle)
  • 6 stronken witlof, fijngesneden
  • 150 g ham
  • 150 g geraspte kaas (belegen of emmentaler zijn lekker)
  • Kerriepoeder
  • Bosje bieslook, fijngehakt

Nodig

  • Grote kookpan met deksel

 

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten kokend water. Giet ze af en stamp ze fijn. Maak er een smeuïge puree van met melk en een klont roomboter. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de aardappelpuree op laag vuur en roer de rauwe witlof, ham, kaas en bieslook erdoor. Breng op smaak met een snuf kerriepoeder en eventueel zout en peper. Verwarm tot de witlof geslonken en de kaas gesmolten is.

Witlofstamppot met ham en kaas

Witlofstamppot met ham en kaas

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hanneke

    Je kookt de witlof van tevoren ook neem ik aan?

    1. Hoi Hanneke, je hoeft de witlof niet eerst voor te koken. Door de warmte van de puree (die op een laag pitje staat) slinkt de witlof vanzelf (net zoals bij rauwe andijvie). Als je de witlof door de warme puree hebt geroerd en even doorgewarmd hebt kun je het vuur uitzetten en nog even laten staan met de deksel op de pan. Dan slinkt de witlof nog verder. Wil je de witlof toch liever voorkoken, dan kan dat natuurlijk ook. Laat hem dan wel goed uitlekken voordat je hem toevoegt.

      1. Hanneke

        Top! Gaan we het zo doen! 😊

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin