Deze yoghurt stracciatella sinaasappel cake kwam ik tegen bij Rutger Bakt toen ik op zoek was naar yoghurtrecepten. In de koelkast stonden namelijk twee bakken yoghurt die op moesten en toeval wilde dat ik ook sinaasappel en pure chocolade in huis had. De keuze voor deze cake was dus snel gemaakt.
Sinaasappel en chocolade
Ik vond deze yoghurt stracciatella sinaasappel cake heerlijk. De friszoete sinaasappel is aangenaam aanwezig en combineert erg goed met de knapperige chocolade. De yoghurt maakt de cake lekker smeuïg.
Favoriete cakerecepten
Op Keukenliefde vind je veel meer lekkere cakerecepten. Deze Hollandse appelcake heeft de vorm van een taart maar smaakt als een cake. Door zonnebloemolie te gebruiken in plaats van boter is hij heerlijk smeuïg. Het is al jarenlang een van mijn favoriete cakerecepten samen met deze marmercake met chocoladeglazuur.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Doe de basterdsuiker, eieren, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop luchtig en romig. Klop de yoghurt en de gesmolten boter erdoor. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en roer door elkaar. Zeef het bloemmengsel boven het beslag en spatel erdoor. Spatel tot slot de chocolade erdoor.
Schenk het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 45 – 60 minuten goudbruin en gaar. Om te controleren of hij gaar is kun je aan het einde van de kortste baktijd een satéprikker in het midden van de cake steken. Als hij er droog uitkomt is de cake gaar. Zit er nog beslag aan, bak de cake dan iets langer.
Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm. Verwijder het bakpapier en laat hem verder afkoelen op een rooster.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 16:47
Welke maat vorm gebruik je?