Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Zalm uit de oven met krokante peterseliekorst
Een simpel maar ontzettend lekker gerecht is deze zalmfilet met knapperige peterselie-broodkruimkorst uit de oven. Om optimaal van dit gerecht te kunnen genieten is het belangrijk de zalm niet te lang te bakken. Niets is namelijk erger dan een stuk droge vis!
Hoofdgerecht voor 3 personen
Ingrediënten
- 3 stukken zalmfilet
- 1 witte bol, van een dag oud of ca. 45-60 minuten drogen in de oven op 100 graden.
- Paar takjes verse peterselie
- 1 knoflookteentje
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper
Verder nodig
Keukenmachine
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Maal het broodje, de knoflookteen en peterselie fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en meng met 1 à 2 eetlepels olijfolie, zodat er een smeuïg mengsel ontstaat.
Breng op smaak met wat zout en peper. Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Om ervoor te zorgen dat de dunnere stukken zalm straks in de oven niet te droog worden kun je ze een keer omklappen en vastzetten met een houten prikker.
Vet lichtjes een ovenschaal in en leg de zalm erin. Verdeel het peterseliekruim erover en druk lichtjes aan.
Bak de zalm ongeveer 15 minuten in de oven. De zalm moet nog glanzend en net niet helemaal gaar zijn van binnen anders wordt hij te droog! Lekker met geglaceerde gemberwortels en broccoli.
Eet smakelijk!
Tip
Meng voor een fris accent ook nog wat geraspte citroenschil door het broodkruim.
Themarecepten, Kerstrecepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 17:55
Er staat in het recept dat het lekker is met geglaceerde Gemberwortels…….dat moeten vast gewone wortels zijn denk ik ?
om 15:22
Hoi,
Op de tweede foto staat ook een ei, die wordt toch niet gebruikt in het gerecht?
Gr, Marcel
om 09:57
Hoi Marcel, het ei wordt inderdaad niet gebruikt in het recept. Ik heb de foto van de ingrediënten verwijderd om verwarring te voorkomen. Bedankt voor je reactie! 🙂
om 21:52
deze ga ik zeker maken.
Heb het wel gemaakt met roomkaas
broodkruim en bieslook en geraspte
citroenschil.