Zalmgratin met roomsaus en verse groente

Voor dit recept hoef je geen pannen vies te maken, alles gaart perfect in de oven. Een heerlijke zalmgratin met roomsaus en verse groente als cherrytomaatjes, broccoli en paprika. Je hoeft er alleen wat pasta of krieltjes bij te koken. 

Zalmgratin met groenten

Veel makkelijker dan dit recept wordt koken niet. Je hoeft alleen wat snijwerk te verrichten, daarna doet de oven de rest van het werk. Voor de groenten heb ik gekozen voor cherrytomaatjes, broccoli en paprika. Ze hoeft ze niet eerst voor te garen, ze garen in de roomsaus in de oven. Na 15 minuten leg je de zalm bovenop de groenten en roomsaus en gaat de schotel opnieuw de oven in tot alles gaar is.

Zalmgratin met roomsaus en verse groente

Serveren

Als de zalmgratin in de oven zit heb je alle tijd om een bijgerecht te maken. Wat gekookte pasta, aardappelpuree, of krieltjes smaken hier lekker bij.

Variëren

In plaats van broccoli kun je ook courgette gebruiken. De zalm kun je vervangen door stevige witvisfilet. Je kunt ook kipfilet in dit recept gebruiken. Trek het haasje dan los en snijd de kipfilet over de lengte doormidden zodat je met het haasje erbij drie lange filets hebt van dezelfde grootte. Smeer ze in met hetzelfde kruidenmengsel als hieronder en bestrooi met zout en peper. Eventueel kun je nog wat geraspte kaas over de kip strooien voordat je ze de oven inschuift.

Soortgelijke recepten

Familiegerechten, Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Snelle recepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(52 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. knudde

    Hoe maak ik dit recept zonder maizena of andere koolhydraten te gebruiken?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde