Bereiding
Meng de zalmblokjes in een kom met de sjalot, 2 eetlepels citroensap, 1 tl citroenrasp, bieslook en kappertjes en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Verwijder het sap en de zaadlijsten uit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Meng de tomaat met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak fijn met een vork. Breng de avocado op smaak met citroensap en zout en peper uit de molen.
Zet de kookring op een bord en verdeel 1/4 van de tomaat, 1/4 van de avocado en 1/4 van de zalmtartaar in de kookring. Strijk de bovenkant glad en trek de kookring voorzichtig omhoog. Maak zo nog drie borden op tot alle ingrediënten op zijn.
Hak de basilicum fijn en roer door 2 eetlepels olijfolie. Druppel de basilicumolie op het bord om de zalmtartaar. Strooi wat versgemalen zwarte peper uit de molen over het bord. Garneer indien gewenst met een schijfje citroen.
Deel je reactie