Zalmtartaar

Een mooi voorgerecht serveren voor gasten of gewoon jezelf verwennen met een mooi gerecht, deze zalmtartaar is een aanrader. De contrasterende laagjes van tomaat, avocado en zalm springen van je bord en dansen in je mond! Een leuk gerecht om te maken en een feest om te eten!

Menu, Thema recepten, Kerstrecepten, Paasrecepten, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 300 g verse zalm zonder vel, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 sjalot, heel fijngesnipperd
  • 1 citroen, rasp en sap
  • Paar sprietjes bieslook, in smalle ringen geknipt
  • 2 tl kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
  • 2 avocado’s, eetrijp
  • 3 tomaten
  • Extra vierge olijfolie
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes

Verder nodig

  • Kookring

 

Tip! Wil je de zalmtartaar iets romiger maken, dan kun je er een lepeltje crème fraîche of zure room door roeren.

Bereiding

Meng de zalmblokjes in een kom met de sjalot, 2 eetlepels citroensap, 1 tl citroenrasp, bieslook en kappertjes en breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Verwijder het sap en de zaadlijsten uit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Meng de tomaat met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak fijn met een vork. Breng de avocado op smaak met citroensap en zout en peper uit de molen.

Zet de kookring op een bord en verdeel 1/4 van de tomaat, 1/4 van de avocado en 1/4 van de zalmtartaar in de kookring. Strijk de bovenkant glad en trek de kookring voorzichtig omhoog. Maak zo nog drie borden op tot alle ingrediënten op zijn.

Hak de basilicum fijn en roer door 2 eetlepels olijfolie. Druppel de basilicumolie op het bord om de zalmtartaar. Strooi wat versgemalen zwarte peper uit de molen over het bord. Garneer indien gewenst met een schijfje citroen.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin