Zapiekanka – Pools snackbroodje

Zapiekanka - Pools snackbroodje

Deze snackbroodjes uit Polen smaken heerlijk als snel tussendoortje, of zet ze op tafel tijdens een spannende voetbalwedstrijd. Zapiekanka is een met champignons, uien en kaas belegde baguette uit de oven en wordt geserveerd met ketchup. Mmmm… Hoewel de originele topping bijna altijd bestaat uit champignons, kaas en ui, kun je de broodjes eigenlijk met alles beleggen wat je zelf maar lekker vindt.

Snack – 1 persoon – 5 minuten + 20 minuten in de oven

Ingrediënten

  • Wit afbak pistoletje, opengesneden
  • Tomatenketchup
  • Geraspte kaas
  • Paar plakjes champignons, vers of uit een pot
  • Halve ui of sjalot, in halve ringen gesneden
  • Gedroogde of verse kruiden naar keuze

2014-04-28 12.49.15_800x598

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Besmeer de opengesneden kanten van de (niet afgebakken) pistolet met ketchup en beleg met de geraspte kaas, champignons, ui en bestrooi tot slot met wat kruiden. Deze broodjes zijn zo makkelijk om te maken, een kind – Ella-Marie in dit geval – kan de was doen…

2014-04-28 12.49.05_448x600

2014-04-28 12.53.20_448x600

2014-04-28 13.01.01_557x600

2014-04-28 13.06.54_750x600

Je kunt de champignons en uien ook eerst in een koekenpan goudbruin te bakken, alvorens ze op het broodje te leggen.

Bak de broodjes 20 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en het brood knapperig en goudbruin.

Zapiekanka - Pools snackbroodje

Eet smakelijk!

Lunch, Mannenvoer, Voor bij de borrel

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Miet

    Net gemaakt met een meergranenbroodje (dat wel al afgebakken was en nu dus superlekker krokant), verse champignons en spaghettikruiden. Hèmels !! Ik maak meteen een 2de !

    1. :)) Leuk om te horen dat het ook prima met een reeds afgebakken broodje kan! Bedankt voor je reactie!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com