Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Zebracake

Joehoe! Het is weer tijd om een heerlijke cake met je te delen! Ik houd van bakken maar heb te weinig geduld voor de verfijnde patisserie. Ik maak liever gebak waarbij je met minimale inspanning (heb ik je al eens verteld dat ik luie kok ben? Dat ben ik!) maximaal resultaat krijgt. Deze zebracake is daar het perfecte voorbeeld van. Het recept is supersimpel en de wow-factor is hoog. Ik houd ervan!
om 12:49
Heel lekker en leuk effect. Ik heb wel koekkruiden gebruikt ipv cacoa, vond ik goed bij het seizoen horen
om 20:33
Kan ik ook glutenvrij meel gebruiken? Is de verhouding dan hetzelfde?
om 20:39
Kan ik ook roomboter gebruiken ipv olie?
om 10:59
Hoi Irma, zonnebloemolie is in dit recept aan te raden omdat die het beslag vloeibaarder maakt en je zo makkelijker het patroon kunt maken in de vorm.
om 22:44
Het lijkt me niet lekker… maar bedankt voor je uitleg….
om 18:59
Mijn cake wordt te droog,
Wat kan ik hieraan doen?
Maisa
om 14:09
Hoi Maisa, je kunt de cake dan korter bakken, dan wordt hij minder droog.
om 21:30
Sinds kort jullie website ontdekt. Wat een geweldige recepten! Duidelijk, niet te ingewikkeld, en kids proof! Afgelopen weekend deze zebracake gemaakt met mijn dochter en hij was supergoed gelukt! Iedereen heeft ervan gesmuld.
om 10:56
Ah, superleuk om te horen Marisa! 🙂
om 11:19
Beste
Kan ik het deeg ook in een gewone cakevorm doen?
om 08:52
Dat kan Petra.
om 21:30
Mijn cake is gebarsten aan de bovenkant, is dan de temperatuur van de oven te hoog?
om 10:13
Hoi Jorien, je zou de oventemperatuur dan idd iets lager kunnen zetten en de cake iets langer kunnen bakken. Dit is een kwestie van testen en uitproberen, elke oven werkt namelijk anders.