Zebracake

Joehoe! Het is weer tijd om een heerlijke cake met je te delen! Ik houd van bakken maar heb te weinig geduld voor de verfijnde patisserie. Ik maak liever gebak waarbij je met minimale inspanning (heb ik je al eens verteld dat ik luie kok ben? Dat ben ik!) maximaal resultaat krijgt. Deze zebracake is daar het perfecte voorbeeld van. Het recept is supersimpel en de wow-factor is hoog. Ik houd ervan! 

Kinderrecepten, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 5 eieren, gesplitst
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 m lauw water
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 375 g patentbloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1,5 el gezeefde cacaopoeder

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 24 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in met boter en bestuif lichtjes met bloem.

Mix de eidooiers, kristalsuiker en de vanillesuiker tot het bijna wit van kleur is. Voeg het water en de olie toe en mix verder.

Meng de bloem, het bakpoeder en zout in een kom en zeef dit in twee delen boven het beslag. Spatel de bloem door het beslag.

Klop het eiwit tot stevige pieken en spatel luchtig door het beslag.

Verdeel het beslag in 2 gelijke porties en voeg aan één deel de cacao toe. Spatel door het beslag.

Schep twee eetlepels van het gele beslag in het midden van de springvorm. Schep daarna twee eetlepels van het bruine beslag in het midden van het gele beslag. Schep nu weer twee eetlepels geel beslag in het midden van het bruine beslag. Blijf dit herhalen tot al het beslag op is. Je hoeft het deeg niet te helpen door het glad te strijken, het zebrapatroon wordt vanzelf zichtbaar.

Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Bestrooi de cake vlak voor serveren eventueel met poedersuiker, dan blijft de binnenkant tot het laatste moment een verrassing!

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marisa

    Sinds kort jullie website ontdekt. Wat een geweldige recepten! Duidelijk, niet te ingewikkeld, en kids proof! Afgelopen weekend deze zebracake gemaakt met mijn dochter en hij was supergoed gelukt! Iedereen heeft ervan gesmuld.

    1. Ah, superleuk om te horen Marisa! 🙂

  2. Jorien

    Mijn cake is gebarsten aan de bovenkant, is dan de temperatuur van de oven te hoog?

    1. Hoi Jorien, je zou de oventemperatuur dan idd iets lager kunnen zetten en de cake iets langer kunnen bakken. Dit is een kwestie van testen en uitproberen, elke oven werkt namelijk anders.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin