Zelfgemaakte champignonsoep

Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste champignonsoep. Heerlijk comfortfood voor een kille herfst- of winterdag. Serveer deze zelfgemaakte champignonsoep als voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd eventueel met een stuk knapperig brood erbij.

Gebonden champignonsoep

Om de soep wat dikker te maken voeg ik bloem toe. Bak deze altijd een paar minuten mee om te bloem te laten garen. Anders proef je hem later terug.

Lekker romig

De soep is lekker romig en zacht door de toegevoegde room. Je kunt hiervoor kookroom of slagroom gebruiken. Wil je soep wat slanker maken, gebruik dan kookroom waar minder vet in zit.

Witte of bruine champignons

Ik gebruik in dit recept kastanjechampignons. Deze hebben een iets intensere smaak dan de witte variant en smaken licht nootachtig. Je kunt eventueel ook kiezen voor witte champignons. Deze smaken iets milder en subtieler en de soep blijft lichter van kleur. Je kunt ook een mix van beide gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld witte champignons om in de soep te pureren en kastanjechampignons om de soep mee te garneren.

Truffelolie

Wil je de zelfgemaakte champignonsoep een extra luxe touch geven? Druppel dan vlak voor serveren een paar druppels truffelolie over soep. Of roer een lepel truffeltapenade door de soep.

Zelfgemaakte champignonsoep

Herfstrecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(24 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde