Tips!
- Het is ook lekker om fijngehakte, verse tuinkruiden zoals bieslook of peterselie door de zoete aardappelpuree te roeren.
- Een snufje nootmuskaat of kaneel smaken ook heerlijk in deze puree.
Zoete aardappelpuree. Deze zoete aardappelpuree vind ik stiekem nog lekkerder dan gewone aardappelpuree. Hoewel ik ook gewone aardappel aan deze puree toevoeg, want zo krijgt hij een volle smaak. De zoete aardappel maakt de puree wat zoeter en geeft een mooie kleur. Een topcombi dus!
Wist je trouwens dat zoete aardappel ook wel “bataat” wordt genoemd? Er zijn verschillende varianten van de zoete aardappel, zo kunnen ze wit, geel, oranje tot paars vruchtvlees en schil hebben. De smaak is zoeter dan die van een gewone aardappel en ze zitten vol met antioxidanten, vezels en vitamines. Zoete aardappels zijn lang houdbaar op een donkere en koele plek.
Deze zoete aardappelpuree smaakt heerlijk bij een biefstukje, stukje kip, beenham of een gebraden gehaktbal. Maar je kunt eigenlijk alle kanten op met zoete aardappel. Wat denk je bijvoorbeeld van zoete aardappelfrietjes, of zoete aardappelgratin? Superlekker! De laatste tijd maak ik vaak ovenschotels met zoete aardappelpuree. Met zoete aardappelpuree wordt zo’n schotel net iets spannender en wat mij betreft nóg lekkerder dan met gewone puree. Probeer deze ovenschotel met kip, sperziebonen en zoete aardappelpuree maar eens. Een hele dikke aanrader.
Probeer het zelf zou ik zeggen. Ik ben heel benieuwd wat je van deze zoete aardappelpuree vindt en wat je erbij gaat eten. Let me know!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten
Tips!
Deel je liefde