Zoete aardappelsalade met spekjes

Deze zoete aardappelsalade met spekjes, dille en romige yoghurtsaus is echt verslavend lekker! Je kunt hem lauwwarm als hoofdgerecht serveren met gebakken vis, kip of beenham, of koud meenemen naar je werk als lunch.

Menu, Groenten, Lunch, Bijgerecht

Ingrediënten

Als lunch voor 2 à 3 personen, als onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen

  • 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 125 g gerookte spekblokjes of -reepjes
  • 125 g cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 1 kleine rode ui, gepeld en in halve ringen
  • 2 tl kappertjes
  • 2 tl gedroogde dille
  • 2 volle el Griekse yoghurt
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

  1. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de zoete aardappel toe en kook zachtjes 5 tot 8 minuten, of tot de zoete aardappelblokjes beetgaar zijn. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  2. Bak ondertussen de spekjes goudbruin en knapperig uit in een koekenpan met een beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3. Meng de zoete aardappelblokjes in een kom met de uitgebakken spekjes en de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Je kunt de salade lauwwarm of koud serveren.

Zoete aardappelsalade met spekjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin