Speels & Smakelijk: Zoete roze popcorn!

Speels & Smakelijk: Zoete roze popcorn!

Afgelopen zondag hielden wij een lazy Sunday, oftewel een heerlijke bankhangdag! Verstand op nul en lekker even helemaal niks doen. Wat is dat soms toch fijn! Dochterlief wilde (voor de duizendste keer) de Disneyfilm Frozen kijken en dat vonden papa en mama helemaal niet zo erg. Hij is namelijk superleuk! 🙂 Om het filmfestijn compleet te maken maakten we zoete, roze popcorn en daarmee scoorden we flink wat punten bij dochterlief. Toegegeven, echt gezond is deze zoete popcorn niet, maar wel heel leuk én ontzettend lekker!

Heb je binnenkort een babyshower en weet je niet wat het gaat worden? Zet dan deze roze en blauwe popcorn op tafel. Of serveer roze of blauwe popcorn op het kinderfeestje van je zoon of dochter. Superleuk en origineel!

Ingrediënten voor een flinke kom vol

Zoete popcorn-8436

Verder nodig
Pan met deksel

Bereiding
Verhit de pan met een beetje olie en laat goed warm worden. Voeg de maiskorrels toe met de suiker en een druppel kleurstof en doe de deksel op de pan. Schud de pan heen en weer om ervoor te zorgen dat alle maiskorrels zijn bedekt met suiker.

En nu is het wachten op die eerste POP! 🙂 Als alle maiskorrels zijn gepoft haal je de deksel eraf en serveer je ze in een mooi schaaltje.

Pas op! De gekarameliseerde suiker is loeiheet, dus even laten afkoelen. Dochterlief en moeders konden zich (uiteraard) niet beheersen en kregen als dank een prachtige blaar op ons vingertje. Ahauw!

Speels & Smakelijk: Zoete roze popcorn!

Enjoy!

Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Babyshower

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Yasmine

    Kan dit ook gemaakt worden met olijfolie?

    1. Het kan wel Yasmine, maar olijfolie heeft een uitgesproken smaak die in dit recept niet zo lekker is.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde