Zuurkool met spek en casselerib

De meeste mensen koken zuurkool volgens de omschrijving op de verpakking zo’n 25 tot 30 minuten. In dit recept stoof ik de zuurkool veel langer, wel 1,5 tot 2 uur. Tegelijk met de zuurkool gaar ik een stuk zuurkoolspek en casselerib mee. Die geven veel smaak af aan de zuurkool en worden boterzacht. De zuurkool bind ik aan het einde van de bereidingstijd met een geraspte aardappel. Zo wordt de zuurkool fluweelzacht en smeuïg. Als het vlees zacht is trek je het met een vork uit elkaar en roer je het door de zuurkool. Geloof me, zo lekker at je zuurkool nog nooit!

Ik serveer deze zuurkool met spek en casselerib het liefst met romige aardappelpuree, verse rookworst, uitgebakken spekjes, ananas en mosterd. (Zie dit Kijkje in de keuken.) Een waar smulfestijn!

Familiegerechten, Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Franse recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(24 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Jeannet

    Ik zie nergens casselerrib in de winkels anders dan beleg, wat kan ik als alternatief gebruiken?

  2. Anoniem

    Per ongeluk 2 sterren gegeven, maar dat klopt niet hoor! Nog niet gemaakt nl haha

    1. Ah, kan gebeuren hoor haha! Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde