De meeste mensen koken zuurkool volgens de omschrijving op de verpakking zo’n 25 tot 30 minuten. In dit recept stoof ik de zuurkool veel langer, wel 1,5 tot 2 uur. Tegelijk met de zuurkool gaar ik een stuk zuurkoolspek en casselerib mee. Die geven veel smaak af aan de zuurkool en worden boterzacht. De zuurkool bind ik aan het einde van de bereidingstijd met een geraspte aardappel. Zo wordt de zuurkool fluweelzacht en smeuïg. Als het vlees zacht is trek je het met een vork uit elkaar en roer je het door de zuurkool. Geloof me, zo lekker at je zuurkool nog nooit!
Ik serveer deze zuurkool met spek en casselerib het liefst met romige aardappelpuree, verse rookworst, uitgebakken spekjes, ananas en mosterd. (Zie dit Kijkje in de keuken.) Een waar smulfestijn!
Familiegerechten, Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Franse recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 12:39
Ik zie nergens casselerrib in de winkels anders dan beleg, wat kan ik als alternatief gebruiken?
om 16:34
Per ongeluk 2 sterren gegeven, maar dat klopt niet hoor! Nog niet gemaakt nl haha
om 11:54
Ah, kan gebeuren hoor haha! Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! 🙂