5x aspergerecept

5x aspergerecept

Wooohooo! Vandaag wordt het aspergeseizoen officieel geopend! Asperges zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot mijn meest favoriete lentegroente. Door hun zachte, neutrale smaak kun je ze verwerken in tal van heerlijke gerechten. De aspergeschillen en het kookvocht bewaar ik altijd voor aspergesoep. Zo heb je maar liefst twee keer plezier van het ‘witte goud’.

Speciaal voor de gelegenheid deel ik vandaag vijf keer een lekker aspergerecept met je. Het aspergeseizoen duurt tot en met 24 juni, dus geniet ervan zolang het kan!

Benieuwd hoe je verse asperges herkent, hoe je ze moet schillen, het beste kunt bewaren, of hoe je ze moet koken? Hier vertel ik je er alles over.

Gegrilde aspergesalade met kwarteleitjes

Spijs & Wijn: gegrilde aspergesalade

3x luxe toastsalade met asperge

3x luxe aspergesalade

Aspergesoep met ham en ei

Romige aspergesoep met ham en ei

Aspergetaart met brie en Parmaham

Aspergetaart met brie en prosciutto

Asperges met ham, ei en botersaus

asperges met ham, ei en botersaus

Comments

  1. Ik ben echt zo ontzettend gek op asperges! Blij dat het eindelijk weer lente is. Ik eet ze het liefste ‘klassiek’ en simpel, maar ik ga dit jaar ook zeker wat andere receptjes proberen. Bedankt voor je ideeën! 🙂

    • De klassieke bereiding met ham, ei en boter- of hollandaisesaus is bij mij ook nog steeds favoriet Megan, maar langzaamaan wordt het lijstje met favoriete aspergerecepten langer … ik ga dit seizoen dus weer volop experimenteren en bij succes de recepten met je delen! 🙂

Speak Your Mind

*