Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Vandaag is het aspergeseizoen 2015 officieel geopend in Museum De Locht in Melderslo. De komende twee maanden kunnen we weer volop genieten van Het Witte Goud. O, wat heb ik naar dit moment uitgekeken. Ik ben dol op asperges!
Om de opening van het aspergeseizoen in gepaste stijl te vieren, heb ik niet één, niet twee, maar drie (3!) luxe aspergesalades voor je klaarstaan! Heerlijk tijdens de lunch op een boterham, of als smakelijk borrelhapje op toast – of op casinobrood (zie onderstaande tip voor een feestelijk casinobroodhapje). Enjoy.
Ingrediënten (basis aspergesalade)
Extra toevoegen voor de 3 variaties:
Bereiding
Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een aspergeschiller. Snijd de asperges in kleine stukken. Vul een pan met heet water, voeg de asperges toe en breng het water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt en doe de deksel op de pan.
Prik gaatjes in de eieren en kook ze in kokend water in 8 minuten hard. Spoel ze af met koud water en pel de eieren. Hak ze fijn (ik doe dit altijd met de eiersnijder).
Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken in een zeef.
Meng de asperges en eieren in een kom met de mayonaise, crème fraîche, mosterd en breng op smaak met zout en peper. Voeg voor één van de variaties de ingrediënten toe en meng.
Heerlijk op brood of toast.
Tip!
Wil je een lekker (borrel)hapje op tafel zetten? Snijd de korstjes van wit casinobrood en snijd het brood in vier stukjes. Beleg met sla en de drie variaties aspergesalade.
Enjoy!
Wereldgerecht, Menu, Seizoen, Hollandse recepten, Lenterecepten, Lunch, Salades, Voor bij de borrel
om 12:54
Dit ziet er echt heerlijk uit!! En superlekker voor de tijd van het jaar. Ik ga een van de drie binnenkort uitproberen 🙂 Dankje!
om 08:48
Mmm, alledrie de versies lijken me overheerlijk!