Budget koken: spaghetti met tonijnsaus

Budget koken: spaghetti met tonijnsaus

Niet schrikken, alsjeblieft.

De ingrediëntenlijst ziet er gevaarlijk lang uit, maar dit is misschien wel het simpelste en lekkerste pastagerecht in mijn kookrepertoire – het is zeker een van mijn meest geliefde!

Omdat dit gerecht supervoordelig is — de meeste ingrediënten pluk je namelijk zo uit je kelderkast — staat het ook op de blog Plus van Kortingscode.nl. Hier vind je tevens 5 andere budgetrecepten die snel en makkelijk te bereiden zijn.

Kortom, als je spaarvarken niet uitgekleed wil worden en jij niet alleen met brood en water aan tafel wilt, vind je hier genoeg inspiratie voor een heerlijk en gezond feestmaal. 

Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen — 15 minuten — geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 270 g spaghetti
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden (ik gebruikte verse rozemarijn, tijm en gedroogde oregano, maar alleen gedroogde Italiaanse kruiden kan ook)
  • 1/3 klein rood pepertje, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • Flinke scheut droge witte wijn
  • 1 blik tomatenstukjes
  • Snufje suiker
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 à 2 el kappertjes, uitgelekt
  • Flinke pluk rucola
  • Handje geraspte Parmezaan
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de pasta. Voeg zodra het water kookt wat zout en de spaghetti toe en kook beetgaar volgens de omschrijving op het pak.

Verhit een kleine kookpan met wat olie en fruit de ui en knoflook, totdat de ui zacht, maar niet gekleurd is. Doe de tonijn en kappertjes in een kom en voeg de helft van de ui en knoflook toe. Roer de tonijn los en breng op smaak met peper en zout. Dek af met een stukje aluminiumfolie om warm te houden. Voeg de kruiden en het pepertje toe aan de overige ui in het pannetje en bak op laag vuur even verder.

Zet het vuur hoog en blus de ui af met de witte wijn. Laat inkoken, totdat de wijn bijna verdampt is. Voeg de tomatenstukjes toe, zet het vuur weer lager en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een snuf suiker, peper en zout.

Giet de spaghetti af, vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan samen met een scheut kookvocht en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en hussel om.

Serveer de spaghetti met de tomaten- en tonijnsaus en garneer met een flinke toef rucola. Besprenkel indien gewenst met wat extra olijfolie en bestrooi met Parmezaan. Serveer direct.

Budget koken: spaghetti met tonijnsaus

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ik wil dit ook eens gaan maken als ik ga kamperen, maar kan ik de kappertjes wel weglaten?
    Of mis je dan teveel smaak?

  2. Lekker! Ik hou van tonijn met pasta

Speak Your Mind

*