Carrot cheesecake cupcakes

Carrot cheesecake cupcakes

Wat krijg je als je carrotcake en cheesecake samen combineert in een muffinbakblik? Juist,

CARROT CHEESECAKE CUPCAKES!

Woah, zo lekker! Die moet je echt proberen!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 12 cupcakes

Ingrediënten

Voor de carrotcake

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 60 ml halfvolle yoghurt
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 45 g donkere basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakingsoda
  • Snuf zout
  • 75 g geraspte wortel
  • 30 walnoten, in kleine stukjes

Voor de cheesecake (alles op kamertemperatuur)

  • 200 g roomkaas (naturel)
  • 50 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 1/2 limoen, rasp en sap

Verder nodig
Muffinbakblik voor 12 muffins, 12 papieren cupcakevormpjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik in en vul met de papieren vormpjes.

Doe de olie, yoghurt, ei en vanille in een kom en klop goed door elkaar.

Doe de overige ingrediënten in een andere kom, meng en giet het yoghurtmengsel erbij. Roer goed door elkaar en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

Mix voor de cheesecake alle ingrediënten door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel over het carrotcake-beslag. Zorg ervoor dat de vulling net iets onder de rand van het vormpje blijft.

Carrot cheesecake cupcakes

Bak de cheesecakejes in de voorverwarmde oven circa 20 minuten totdat ze niet meer wiebelen. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.

Haal de cakejes dan voorzichtig uit het bakblik en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. Zet de cakejes daarna nog minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Garneer met een halve walnoot.

Carrot cheesecake cupcakes

Enjoy!

Speak Your Mind

*