Garnalenspies met verse ananas

Garnalenspies met verse ananasCaramba! Deze garnalenspies met verse ananas smaakt zelfgemaakt het allerlekkerst! Rooster de spiesjes buiten op de barbecue of binnen in de grillpan.

Gebruik voor dit recept het liefste verse rauwe en ongepelde gamba’s. Dit is simpelweg het meest smaakvolle. Ik heb zelf dit keer reeds gekookte ongepelde gamba’s uit de diepvries gebruikt. Hoewel het erg lekker was kan de smaak niet tippen aan verse rauwe gamba’s.

Ingredienten voor 5 stokjes saté

  • 20 stuks rauwe ongepelde gamba’s
  • 15 stukjes verse ananas
  • Portie saté marinade

Verder nodig

  • 4 stuks houten satéprikkers, minimaal 1 uur van tevoren weken in koud water

Bereiding
Meng de rauwe gamba’s samen met de saté marinade in een grote kom en dek af met vershoudfolie. Laat ze het liefst een hele nacht in de koelkast marineren.

DSC_8152_800x536

Rijg de gamba’s om en om met de ananas aan de satéprikkers en grill ze op de barbecue totdat ze gaar zijn.

DSC_8231_800x580

Zet een aantal bakjes water op tafel met wat citroensap erin om de handen mee af te spoelen. Het pellen van de gamba’s is namelijk een kliederige maar gezellige bende!

Garnalenspies met verse ananas

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*