Havermout-pannenkoeken met blauwe bessen

Havermout-pannenkoeken met blauwe bessen

Hoewel ik nog steeds geen doorgewinterde ontbijter ben — geef mij een kop goede koffie, een baggervette croissant en ik ben een gelukkig mens — , zijn er inmiddels toch behoorlijk wat recepten die mij ’s morgensvroeg kunnen bekoren. Bij deze havermout-pannenkoeken was het zelfs liefde na de eerste hap.

Dat zoiets gezonds zó lekker kan zijn. Eureka!

Ontbijt voor 1 persoon — 10 minuten 

Ingrediënten

  • 1 zakje Quaker Oats Express kaneel, of 35 g gewone havermout tot poeder fijngemalen in de keukenmachine (voeg bij gewone havermout een snufje zout, suiker en kaneel toe)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 50 ml melk
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • Handje blauwe bessen
  • 1 tl suiker
  • Kokosolie (of andere olie of boter) om in te bakken

Havermout pannenkoeken-9834

Verder nodig
Koekenpan

Bereiding
Verhit een koekenpan met een beetje olie of boter en laat warm worden.

Meng de Quaker Oats, bakpoeder, melk en het ei goed door elkaar. Schenk van het beslag vier bergjes in de koekenpan, of gebruik een kleine koekenpan en bak er één tegelijk.

Bak de pannenkoekjes licht goudbruin en keer ze om. Bak de andere kant goudbruin. Stapel de pannenkoekjes op een bord boven op elkaar. Doe de blauwe bessen, samen met de suiker in de koekenpan en verhit, totdat de suiker is opgelost en de blauwe bessen hun sap loslaten.

Schenk de blauwe bessen over de pannenkoekjes.

Havermout-pannenkoeken met blauwe bessen

Eet smakelijk!

Comments

  1. Net even gemaakt, ik woon midden in het blauwe bessen gebied ..dus hier vers voor handen.. Ipv suiker heb ik ahornsiroop gebruikt… en iets meer dan een handje blauwe bessen.. het was echt heerlijk!

Speak Your Mind

*