Mangochutney

Mangochutney

Mangochutney is heel gemakkelijk zelf te maken en smaakt heel anders dan de mangochutney die je in potten in de winkel koopt. Deze hebben naar mijn mening vaak een sterke, overheersende gembersmaak.

Je kunt mangochutney gebruiken voor bijvoorbeeld deze heerlijke ovenschotel met gehakt en witlof maar het smaakt ook heerlijk bij een kaasplankje of bijvoorbeeld als dip bij deze zelfgemaakte worstenbroodjes.

Ingrediënten voor 1 potje

  • 1 eetrijpe mango
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 klein rood pepertje, ontzaad en in flinterdunne ringen gesneden
  • 2-3 cm gember, geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
  • 2 kruidnagels
  • 150 gram geleisuiker
  • Plantaardige olie

DSC_3133_800x592

Verder nodig
Schoon weckpotje, kookpan

Bereiding
Snijd de mango rondom in met een mes en breek de mango open. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees met het mes in blokjes. Je kunt het vruchtvlees nu zo uit de schil lepelen.

Verhit de pan met een scheutje olie en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook zacht, maar laat ze niet kleuren. Voeg dan de peper en gember toe en fruit deze mee tot het begint te geuren.

Voeg tot slot de mango, suiker en kruidnagels toe, roer alles goed door en laat op laag vuur 20-30 minuten zachtjes pruttelen.

DSC_3155_793x600

MangochutneyGiet de mangochutney in de weckpot. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. De chutney is zeker enkele maanden houdbaar.

DSC_3184_800x595

DSC_3191_727x600

Geniet ervan!

Speak Your Mind

*