Pasteitjes met zalmragout

Pasteitjes met zalmragoutDeze heerlijke pasteitjes met zalmragout maakte mijn moeder enige tijd geleden. Ze smaken net zo heerlijk als dat ze eruit zien. Bovendien is dit gerecht makkelijk om te maken en heeft het een korte bereidingstijd! Een ideaal gerecht dus als je weinig tijd hebt maar toch lekker wil eten.

Onderstaande hoeveelheden zijn voldoende voor 4 personen als voorgerecht of voor 2 personen als hoofdgerecht.

Ingrediënten
200 gram verse zalmfilet zonder vel
1 el vers geknipte dille + 1 el verse bieslook,
2 el bloem
2 el boter of margarine
1 sjalotje
500 ml visbouillon van een 1 tablet
4 pasteibakjes

Bereiding
Pel het sjalotje en snijd hem fijn. Snijd de zalm in middelgrote blokjes. Bereid de pasteibakjes volgens de gebruiksaanwijzing.

Smelt in een pannetje op laag vuur de boter. Voeg het sjalotje toe aan de boter en fruit deze rustig mee totdat hij zacht is. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur een paar minuten pruttelen zodat de bloem kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de visbouillon toe (het liefst koude of afgekoelde bouillon want dan krijg je geen klontjes) en blijf goed roeren. Voeg net zoveel bouillon toe totdat je een vrij dikke gladde saus hebt.

Voeg de blokjes vis toe aan de saus en warm ze even mee tot ze bijna gaar zijn. Zet het vuur uit en roer de verse kruiden erdoor. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Schep de zalmragout in de pasteibakjes en serveer direct.Pasteitjes met zalmragout
Eet smakelijk!

Comments

  1. Ik maak tamelijk vaak pasteitjes, maar nooit met vis!
    Dit recept is verukkelijk !

    Dank wel voor het leuke idee

  2. Ik heb de ragout gemaakt voor een etentje met vrienden.
    Ik kwam je recept bij toeval tegen op internet.
    Een groot succes. Heerlijk!

  3. Pasteitje met zalmragout

Speak Your Mind

*