Rodekoolstamppot met gebakken appel

Rodekoolstamppot met gebakken appel

Hoewel stamppotten het hele jaar door heerlijk smaken, zie ik ze toch vooral als de ultieme herfst- en winterkost. Zo ook deze rodekoolstamppot met gebakken appel. Geserveerd met knapperig uitgebakken speklapjes, verse saucijsjes, of een pan dampende hachee het ultieme comfort food. Daar kan niets tegenop!

Deze stamppot stond overigens ook op tafel tijdens het stamppotbuffet ter ere van mijn moeders verjaardag. Zo gezellig! Echt een aanrader.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

DSC_5953_729x600

Verder nodig
Grote kookpan, koekenpan, pureestamper

Bereiding
Schil de aardappels en spoel ze schoon. Snijd de grote aardappels een keer doormidden. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten water.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dikke plakken. Verhit een koekenpan met wat boter en bak de appelpartjes op hoog vuur goudbruin.

DSC_6008_800x536

Verwarm de melk en de boter in een steelpannetje, of in de magnetron, totdat de boter net gesmolten is. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.

DSC_6015_800x536

Maak de puree smeuïg met de melk en boter en breng goed op smaak met zout en peper (liefst vers uit de molen!).

DSC_6018_800x536

Roer de warme rodekool door de puree en serveer met de gebakken appelpartjes.

DSC_6025_800x536 Rodekoolstamppot met gebakken appel

Heerlijk met een gehaktbal, rookworst, hachee, tamme eendenborst, of serveer als onderdeel van een heerlijk stamppotbuffet.

Rodekoolstamppot met gebakken appel

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*