Romige doperwtenpuree met munt en limoen

Romige doperwtenpuree met munt en limoen

Dat zoiets simpels zo ontzettend lekker kan zijn; romige doperwtenpuree met frisse munt en limoen. Wat je er allemaal mee kunt doen? Wat dacht je van knapperige bruschetta besmeerd met romige doperwtenpuree en belegd met parmaham, plakjes kort gebakken coquilles, gerookte makreel, geitenkaas of mozzarella geserveerd als lekker hapje, of serveer de puree als onderdeel van een licht hoofdgerecht met knapperig gebakken vis.

Ingrediënten als bijgerecht voor 2 personen
250 g diepvriesdoperwten
2 el crème fraîche
1 limoen, alleen het sap
Paar blaadjes verse munt
Goede extra vierge olijfolie
Zeezout en peper uit de molen

DSC_2085_702x600

Verder nodig
Blender of staafmixer

Bereiding
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook, voeg de doperwten toe en kook ze enkele minuten totdat ze gaar zijn maar nog wel hun mooie groen kleur hebben behouden (hoe langer je ze kookt, hoe valer de kleur wordt).

DSC_2087_719x600

Giet de doperwten af en doe ze samen met de munt, crème fraîche, een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen in de blender.

DSC_2088_800x581 DSC_2092_703x600

Pureer tot een gladde puree. Proef de puree en voeg naar smaak eventueel wat extra limoensap, crème fraîche en zout en peper toe. Schep de puree in een mooi schaaltje, druppel er nog wat olijfolie overheen en serveer direct.

Wij aten de lauwwarme doperwtenpuree dit keer met knapperig gebakken vis.

Romige doperwtenpuree met munt en limoen

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*