Zalmtartaartje

Zalmtartaartje

Met een goed basisrecept voor zalmtartaar kun je eindeloos varieëren. Dit is echt de allerlekkerste zalmtartaar ter wereld! Het geheim zit hem in de combinatie van zowel verse als gerookte zalm. Huiverig voor rauwe vis? De rauwe zalm wordt heel kort gepocheerd in witte wijn en sjalot, je hoeft dus nergens bang voor te zijn.

Na het smakelijk vistrio dat ik eerder met je deelde had ik nog wat zalmtartaar over. Voldoende om dit feestelijke zalmtartaartje te maken. Een heerlijk voorgerecht om tijdens kerst te serveren, maar ook op elke andere dag van het jaar.

De zalmtartaar kun je al een dag van tevoren maken en tot gebruik wegzetten in de koelkast. Dat wordt stressvrij genieten!

Voorgerecht voor 4 personen

  • 1x zalmtartaarrecept
  • Zakje veldsla
  • 1/2 appel
  • 4 radijsjes
  • Tuinkers
  • Citroensap
  • Appelazijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • Eventueel om erbij te serveren, driehoekjes geroosterd brood

Verder nodig
Eventueel een ronde kookring om de zalmtartaartjes mooi in vorm te krijgen.

Bereiding
Bereid de zalmtartaar volgens recept en bewaar tot gebruik, afgedekt in de koelkast. Snijd de radijsjes en appel in luciferdunne reepjes (julienne). Besprenkel de appel met wat citroensap om verkleuring te voorkomen. Klop een dressing van wat azijn en olie, breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zalmtartaar over 4 borden (eventueel met behulp van de kookring). Hussel in een kom de sla, appel, radijs en wat van de dressing door elkaar. Leg een toef sla bovenop ieder zalmtartaartje. Maak af met wat geknipte tuinkers. Druppel eventueel nog wat extra vierge olijfolie rond de zalmtartaar.

kerstvoorgerecht- zalmtartaar-7158

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dinie van den Bos says:

    Hallo.
    Ik heb de 2recepten van broccoli samen gevoegd en dan met kalkoenfilet bereid.
    Voor herhaling vatbaar.
    Prettige avond.
    Dinie

Speak Your Mind

*