10e editie Nationale Pannenkoekdag + winactie!

Pannenkoekdag-2016-10-jaar

Wist je dat vrijdag 18 maart aanstaande de 10e editie Nationale Pannenkoekdag is?

Wat in 2007 begon met 60 scholen is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk feest waar meer dan 700 scholen aan meedoen. Duizenden kinderen van basisscholen bakken enorme stapels oer-Hollandse pannenkoeken voor tienduizenden ouderen. Dát is en blijft het beproefde recept van Nationale Pannenkoekdag.

Mijn oma was de allerbeste pannenkoekbakster ter wereld. In een mum van tijd toverde zij een torenhoge stapel flinterdunne flensjes op tafel, die werden bestrooid met poedersuiker en stroop. Een verjaardag of kinderfeestje zonder haar feestelijke pannenkoekentaart was niet compleet. Ik koester er warme herinneringen aan. Later nam mijn moeder het kookstokje van haar over. Haar pannenkoeken waren dikker en veelal belegd met kaas, spek, appel of gember. Mijn favoriet kun je vast wel raden! 🙂 Tegenwoordig bak ik zelf pannenkoeken voor mijn eigen gezin, met evenveel liefde als mijn oma en mijn moeder voor ons deden.

Nederland is stapel op pannenkoeken. Populair zijn en blijven pannenkoeken met suiker, stroop, kaas en spek. Maar niet alleen wij Hollanders zijn er dol op; denk maar aan de Indiase dosa, de Russische syrniki, de Marokkaanse baghrir en de Amerikaanse pancakes en Dutch baby, een pannenkoek uit de oven. Da’s heel andere (pannen)koek!

Het geheim voor de perfecte pannenkoek

Veel pannenkoekenbakkers worstelen met hetzelfde probleem: waarom mislukt de eerste pannenkoek zo vaak? Het geheim voor de perfecte pannenkoek is simpel: laat een goede pannenkoekpan eerst door en door warm worden. De thermo-spot is een prima indicator. Als deze effen rood kleurt, is de temperatuur goed. Daarna olie of boter in de pan doen en vervolgens het beslag. Dan komt het helemaal voor de bakker. Een kind kan, euh, de pannenkoek doen!

Pannenkoekdag-2016_-05

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans.
Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Winactie: maak kans op 1 van de 10 pannenkoekpakketten!

Ter gelegenheid van de tiende editie van Nationale Pannenkoekdag stellen initiatiefnemers Koopmans en Tefal 10 Nationale Pannenkoekdag pakketten beschikbaar aan KeukenLiefde. De winkelwaarde per pakket bedraagt 45 euro. Whooohoooe!!

Inhoud Nationale Pannenkoekdag pakket:

 • 1 pak Koopmans pannenkoeken origineel
 • 1 pak Koopmans pannenkoeken scharrelei
 • 1 pak Koopmans oma’s pannenkoeken
 • 1 pak Koopmans pannenkoeken 6-granen
 • 1 pak Koopmans pannenkoeken volkoren
 • 1 Tefal pannenkoekpan Performa induction (geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie)
 • 1 Tefal pannenkoekmes

pannenkoekdag-prijs-wit

Zo maak je kans!
Kans maken is eenvoudig. Laat hieronder weten voor wie jij het liefst een pannenkoek bakt en wat jouw favoriete pannenkoekrecept is. Noem je gerecht ook HIER onder vermelding van #NationalePannenkoekdag en #KeukenLiefde.

Let op! De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben een mail ontvangen. De 10 winnaars worden uiterlijk week 8 bekend gemaakt in dit artikel. Ik ontvang graag uiterlijk week 9 de NAW-gegevens van de 10 winnaars, zodat Koopmans en Tefal ervoor kunnen zorgen dat iedereen het pakket vóór Nationale Pannenkoekdag in huis heeft. Mocht ik de NAW-gegevens niet op tijd ontvangen, gaat het pakket naar iemand anders.

Geen categorie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
82 reacties

Deel je liefde

 1. Talitha regien

  Zijn mijn gegevens goed doorgekomen?
  Mvg talitha

 2. Charlotte

  Mijn dochter zegt vaak met een stralende lach, Mama, is het vandaag een pannenkoeken dag??
  Nee zeggen is lastig want je bent nooit te oud. Om eerlijk toe te geven dat je zelf ook zó van pannenkoeken houd!
  Dus vind ik Pannenkoeken dag een geweldig initiatief. Want het is altijd gezellig om samen te bakken met mijn lief.
  We hebben helaas niet het juiste pannetje in huis. Het is vaak knoeien geblazen met een braadpan op het fornuis…
  Voor een heerlijke stapel “koeken” is schoonmaken (bijna) geen punt. Vooral omdat ik mijn meis haar bakpleziertje zo gunt.
  Aan tafel gezeten strooien we flink met suiker en stroop. Ook wel eens met plakjes appel, kaas en honing een héle hoop.
  Met een klodder kwark en ontdooit diepvries fruit is onze echte favoriet. Iets heel simpels waar iedereen hier van geniet!
  Dan is het smullen geblazen, oh wat is dat een feest! Heerlijk voel je je als het een pannenkoeken dag is geweest 🙂

 3. Vrijdags komen altijd onze kinderen thuis eten met aanhang. Ik bak vaak patat met hamburgers maar het liefst willen ze toch al die lekkere pannenkoeken met kaas, spek en spek en kaas en appel en rozijnen. Dat is geen eten meer maar vr……n. Met veel suiker, boter en stroop. Als ik dit tik loopt het water al weer in mijn mond.

 4. Anita Bunt

  Hmm vrijdag nog heerlijk pannenkoeken gebakken om zo de vakantie in te luiden 🙂
  Onze favoriete is de boerenpannenkoek met spek, ham, kaas, ui, paprika (en soms ook nog champignon)
  Heerlijk met kruidenboter en stroop!!!
  De kinderen smullen, maar wij als ouders smullen dan zeker niet minder 😉

 5. J.Spruitenburg

  Hallo, op 18 maart zijn wij 56 jaar getrouwd en je raa het al s’morgens pannenkoeken eten.
  Simpel, pak Koopmans pannenkoekenmeel, spek in de pan, uitbakken, beslag erbij.
  De volgende met appel in de pan beetje vanillesuiker erbij en kaneel, beslag erbij en bakken.
  Dat wordt smullen.
  Na al die jaren zijn de pannen wat versleten dus de tefal pan is zeer welkom.

 6. Talitha

  Voor mijn dochtermaak ik altijd pannenkoek kaas/ poedersuiker

 7. Mijn favoriete pannenkoek is een combinatie tussen een pannenkoek & poffertjes…
  Bij mijn neefje een groot succes!

  Eerst poffertjes bakken (kan ook met een kern van chocolade, dmv chocochips), en vervolgens met de poffertjes een pannenkoek bakken…

  Voor kinderen een groot succes!!!! En geen keuze stress tussen pannenkoeken en poffertjes!

 8. Cocky Splinter

  #NationalePannenkoekdag
  #KeukenLiefde

  Wij zijn dol op pannenkoekentaart bij de koffie. Weer eens wat anders dan appeltaart.
  Ik bak hem dus op mijn verjaardag graag voor mijn gasten.
  Je maakt hem zo:

  Verdeel de inhoud van een pak Koopmans 6-granen pannenkoekmix nauwkeurig over 2 kommen.
  Doe in de ene kom 1 groot ei en 4,5 dl melk en in de andere 1 groot ei, 1 eetlepel cacao en 4,5 dl chocolademelk uit een pak.
  Klop de inhoud van beide kommen tot een egaal beslag.
  roer door het chocoladebeslag nog een klein handje geraspte kokos en door het andere beslag een handje mini-amaretti-koekjes. Bak van de beide beslagen evenveel evengrote pannenkoeken en laat de afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
  Klop voor de vulling 250 gram Mascarpone, 125 gram zachte roomboter, 400 gram poedersuiker en 125 gram geraspte kokos door elkaar tot een dikke gladde creme.
  Bestrijk alle pannenkoeken met een dun egaal laagje en stapel ze om-en-om op elkaar.
  Verbrokkel nog een handje mini-amaretti-koekjes tot grove kruimels en strooi die met 3 eetlepels geraspte kokos over de pannnenkoek en laat de taart ca 4 uur in de koelkast opstijven. De taart is erg machtig, snijd er 16-20 puntjes van.

 9. Ivo Nieuwenhuizen

  Weet je wat wij ook lekker vinden?
  Gewone pannenkoeken, met hoemoes besmeerd en dan heel dunne plakjes gekookte ham en fijn gesneden rauwe spinazie erop en dan een worstje van roerei erop en dan opgerold. En dan warm opeten als de pannenkoek en het roerei nog warm zijn.
  Wij kunnen die pannenkoeken niet zelf bakken, maar de leiding bakt ze graag voor ons.

 10. Carla Wisse

  #NationalePannenkoekdag
  #KeukenLiefde

  Voor mijn man, kinderen en mijzelf bak ik graag deze super-gevulde pannenkoek. Ik gebruik daarvoor gewoon een pak Koopmans Pannenkoekmeel origineel.
  Ik bak eerst 4 speciaaltjes en die houd ik warm in de oven tot alle pannenkoeken klaar zijn.
  Na het bakken van de speciaalltjes bak ik van de rest van het beslag gewone pannenkoeken die iedereen met suiker, stroop of jam kan beleggen en die dus het toetje vormen. Die laatste stapel gewone pannenkoeken zet ik op een verwarmd bord, onder aluminiumfolie op tafel.

  PANNENKOEKEN MET ZUURKOOL, ZALM EN WATERKERS.

  VERWARM STEEDS EEN KLONTJE ROOMBOTER EN DOE DAN (4X NA ELKAAR) EERST 50 GRAM KLEIN GESNEDEN GEROOKTE ZALM, EEN KLEIN HANDJE
  GOED UITGEKNEPEN ZUURKOOL UIT HET VAT EN EEN KLEIN HANDJE GROF GEHAKTE WATERKERS IN DE PAN. GIET ER EEN DEEL VAN HET BESLAG BIJ EN BESTROOI HET BESLAGVOOR HET STOLT MET SESAMZAAD, LIEFST WIT EN ZWART.
  BAK DE PANNENKOEK AAN BEIDE ZIJDEN GAAR.

 11. Mijn favoriete pannenkoek is een moestuinpannenkoek! Die maak ik dan met Koopmans 6-granen pannenkoekenmix, waar ik dan geraspte gouda kaas, blokjes wortel, prei, zongedroogde tomaatjes, verkruimelde witte kaas, ui en tijm overheen sprenkel. Langzaam bakken zodat de kaas lekker smelt. Dan omdraaien voor een knapperig korstje, opdienen met rucola en genieten maar!

 12. Tonnie van der Heide

  Ik heb géén Facebook-account, dus kan ik mijn favoriete pannenkoekrecept alleen hier plaatsen.
  Het liefst bak ik de pannenkoeken voor mijn man, mijn zoon en zijn vriendin. Ik gebruik Koopmans Pannenkoeken-variant Scharrelei; niet alleen voor het gemak, maar ook voor de lekere smaak. En met 1 pak bak ik precies 8 grote pannenkoeken, net genoeg voor de hele familie. (2 per persoon) Ik geef er meestal een lekkere komkommersalade bij.
  Door het beslag roer ik behalve de opgegeven hoeveelheid water, ook nog 50 gram vers geraspte Gruyere en 1 in ragfijne ringetjes gesneden bosui en ik bak dan 8 pannenkoeken. Ondertussen verwarm ik 2 blikjes ragout. (liefst Amsterdamse Krokettenragout van Bicro)
  Ik bestrijk de pannenkoeken met de verwarmde ragout, rol ze op en leg ze dicht tegen elkaar in een grote rechthoekige ovenschaal. Ik strooi er nogeens 50 gram geraspte Gruyere over en zet de ovenschaal ca 20 minuten in de oven op 190 graden.
  Dit vinden we alle vier zó lekker!

 13. Voor mijn gezin!
  DE favoriet wisselt steeds 😛
  Maar momenteel is mijn favoriete pannenkoek is de pizza pannenkoek.
  De pannenkoek vullen met: geraspte kaas, salami, ham, tomatensaus en ruccola.
  Mmmmmmm

 14. Ruud Honings

  Pannenkoeken zijn zo ongeveer het enige dat ik echt goed kan klaarmaken en dit staat dan ook veelvuldig op het menu als ik een avondje voor het eten moet zorgen. M’n vriendin en zoontje vinden dit allebei niet erg, en met name ons zoontje van 1,5 is helemaal wild van pannenkoeken! Hij krijgt ze gewoon met wat poedersuiker, voor mezelf en m’n vriendin maken we er iets meer van met bacon, appelstroop, rozijnen, stukjes appel, kersen, etc 🙂

 15. Elke dinsdag is het hier oma’s oppasdag en onze kleindochter is dol op pannenkoeken. Het liefst met appel of banaan en een laagje nutella :o)
  In het kerstpakket van manlief zat een pannenkoekenpan….een merkloze die na een paar keer bakken al helemaal kromgetrokken was en inmiddels alweer onderin de afvalcontainer ligt!

 16. HCL Lemmens

  Ik heb ze liefste met een paar plakken bacon gebakken, vervolgens besmeerd met rinse appelstrook en om het af te maken nog een beetje poedersuiker. Maar met kersen gebakken vind ook ook heerlijk! Of als toetje met wat vanilleijs.
  Ik zou heel graag de pannenkoekenpan willen hebben, en dat er meteen een flink aantal pakken bij zitten om te bakken is natuurlijk helemaal leuk!

 17. Renée

  De pannenkoeken die m’n moeder bakt. Om één of andere reden smaken die toch net even iets lekkerder dan die ik bak, terwijl we beiden gewoon de koopmans mix gebruiken. Zal het dan toch dat extra ingrediënt ‘liefde’ zijn :p Ik bak zo voornamelijk met ‘honger’ namelijk haha

 18. Ilsiee prins

  Jammie jammie… Kijk er nu alweer naar uit, pannenkoekendag!! Met ons werk doen we zeker ook mee…. Een halve ochtend in de keuken #KeukenLiefde. voor een heerlijke smikkellunch, pannenkoekendag!! 😀 De clienten vinde het heeeerlijk, en makkelijk te eten natuurlijk die lekkere zachte pannenkoeken…. Ik denk dat we er een stuk of 60 bakken op een ochtend, dat valt nog mee natuurlijk… Ik neem gewoon een boterham want ik mag savonds nog een keertje pannenkoeken bakken, voor mijn lieve oma.. We doen het nu al ongeveer 3 jaar denk ik, pannenkoekendag samen vieren… Een paar pannenkoekjes zijn zo gebakken, en wat over blijft doen we gewoon in de diepvries.. Zal super zijn dit lekkere pakket te mogen winnen! 😀 #NationalePannenkoekdag

 19. Arja

  #NationalePannenkoekdag en #KeukenLiefde gaan hier hand in hand.Ik bak ze met liefde voor man en zoon.Ze gaan erin als koek met suiker of stroop.Voor mezelf maak ik graag een hartige met wat ik nog in huis heb: zoals champignons,spekjes en gemalen kaas.Of kaas/spek en een uitje, wat voor handen is komt erop.Zo maak ik vaak restjes groente op, gemalen kaas uit de vriezer (top tip vond ik dat) Nationale Pannenkoekdag is aan ons dus wel besteed.

 20. Monique

  Een lekkere tropische zoete pannenkoek,. Maak je zo:

  Maak je beslag volgens verpakking. Doe hier vervolgens 150 gr. gemalen kokos door. , gewelde rozijnen, blank en blauw.

  Bak je pannekoek beide kanten en beleg in de pan dan met wat plakjes banaan en cranberries en ananas. Laat nog heel even in de pan met deksel erop , zodat het fruit ook een beetje warm word. Serveer op het bord , sprenkel er wat druppels rum of rumextract over , bestrooi lichtjes met wat kaneel en serveer met een bakje slagroom.

 21. Claudia Jansen

  Ik zou heel erg graag het pannenkoekpakket willen winnen, zodat ik voor mijn gezin weer goed en lekker kan bakken.
  Het kleinste meisje aan tafel eet de meeste pannenkoeken, het liefst nemen ze ook nog vriendinnetjes mee.
  Mijn favoriete pannenkoek is met zacht fruit, bos nectarine, aardbei, appel, banaan, ananas, mier zoet heerlijk. Voor in de winter met spek en ui, lekker hartig!
  #NationalePannenkoekdag en #KeukenLiefde, een pannenkoekpakket dat zou toch mooi zijn.

 22. Lian Honings

  Met dit pakket kan m’n vriend wat vaker het kookwerk overnemen! Want pannenkoeken zijn het enige dat ie echt goed kan maken haha! (bij andere dingen houdt ie de tijd vaak niet goed in de gaten, waardoor het te lang kookt of bakt). En ons zoontje zou elke dag wel pannenkoeken willen eten! ..en ik op zich ook wel 😉

 23. Wina van Dijk

  Voor Ivo, Cora, Alof, Katie, Geert en Remon zou ik graag deze pannenkoeken bakken. Deze 6 mensen wonen in dezelfde woongroep en zijn dol op lekker eten, maar vanwege de bezuinigingen in de zorg is een heel bijzondere hap er niet zo vaak bij.
  KOKOS-PANNENKOEK MET MANGO EN MUNT; de pannenkoek is gemaakt met Koopmans Oma’s Pannenkoekmix met daarin kokosmelk in plaats van gewone melk en als extra wat geraspte kokos en hij is bestreken met smeerbare marsepein (Marcipano) in de smaak Mango-Mint, verdund met een beetje mango-, of sinaasappelsap. Daarna belegd met mango en verse muntblaadjes, dubbelgeklapt en bestrooid met poedersuiker, zwart sesamzaad en nog enkele muntblaadjes. Desgewenst nog wat Malibu over de mango sprenkelen..

 24. Brenda Bijlsma

  Hier bak het liet voor mijn gezin. 2 zonen van 10 en 12 en mijn man en ik zijn allevier het gekst op kaaspannenkoeken!
  Toevallig vandaag weer gebakken tussen de middag. Ze klagen alleen wel eens dat ze wat te klein zijn want de pan die ik gebruik is maar een kleine koekenpan.

 25. Brenda Bijlsma

  Hier bak het liet voor mijn gezin. 2 zonen van 10 en 12 en mijn man en ik zijn allevier het gekst op kaaspannenkoeken!
  Toevallig vandaag weer gebakken tussen de middag. Ze klagen alleen wel eens dat ze wat te klein zijn want de pan die ik gebruik is maar een kleine koekenpan
  .

 26. Nicolet Asselman

  Het liefste bak ik pannenkoeken voor mijn zoontje…echt genieten hoe hij dan zit te smullen! Mijn lieveling pannenkoek is met banaan en kaneel…beetje stroop erover en smullen! Pannenkoekpan heb ik nog nooit gebruikt…Dus die willen we wel proberen!

 27. Richard

  Voor mijn zoon

  Apples met krenten en rozijnen en als ze klaar zijn een beetje appelstroop er over heen
  Mijn zoon eet ze liefst op die manier

 28. Tirza van Deursen

  Als student staan pannenkoeken regelmatig op het menu – zeker aan het eind van de maand komen ze minstens een keer voorbij haha! Maar zo ook want het blijft gewoon heerlijk! En je kan er zoveel varianten van maken, dat het eigenlijk ook nooit gaat vervelen: de klassiekers met bacon, (appel)strook en poedersuiker natuurlijk, maar ook heerlijk met kersen, zomerfruit, nutella, banaan, honing, aardbei, slagroom, kaas, (vanille)ijs, appel, ananas, peer, rozijnen…

  Dit pakket zou echt super leuk (en lekker natuurlijk!) zijn om te winnen. Ik ben erg benieuwd naar de andere koopmans varianten, want ik koop eigenlijk altijd dezelfde mixvariant van hen. En die pannenkoekenpan lijkt me helemaal ideaal!!

 29. Erika van Stuijvenberg

  Wij gaan op mijn werk ook meedoen met de pannenkoekendag, met de kindjes pannenkoeken bakken en dan langs de deuren bij de opa’s en oma’s of ouderengym om ze samen op te eten smile-emoticon Dussss……dan zou zo’n pakket wel erg fijn zijn smile-emoticon En het lekkerste recept…..gewoon naturel met stroop en suiker of met ham en kaas….. hmmmmmmmmm……

 30. Merianda den Braven

  Oh wat zou ik graag nog eens een pannenkoek voor mijn oma willen bakken, om te vertellen wat ik de afgelopen 15 jaar allemaal heb meegemaakt, maar helaas, dat gaat niet meer. Van haar heb ik pannenkoeken bakken geleerd: bloem, wat zout, een ei, geen melk maar biest (eerste melk van een koe nadat zij gekalfd heeft) Deze pannenkoeken zijn veel lekkerder dan die gemaakt met melk. Als ik zo’n pannenkoek eet, dan is mijn oma weer even bij mij!

 31. Lindsey

  Ik laat ze het liefst bakken door mijn man….die kan dat zo goed!
  En ik vind ze op verschillende manieren heerlijk, ligt er ook aan of ik zin in zoet of hartig heb, mijn voorkeur gaat toch meestal wel uit naar spek kaas champignon en geroosterde uitjes! Heerlijk…..en nu maar hopen dat ik mijn lief binnenkort kan laten bakken met een nieuwe pan 🙂

 32. Annie Thomassen

  Ik bak ze het liefste voor m’n gezin én kleinzoon! Voor hem zijn pannenkoeken echt een feest. Hij smult ervan en vindt de poedersuiker ook erg interessant.
  Ik gebruik altijd de koopmans mixen, want die vindt iedereen hier met afstand het lekkerste. Ik heb wel ooit andere geprobeerd (wanneer die in de aanbieding waren) maar ze proeven het meteen. Met z’n 8-en zijn er meerdere favorieten in huis en daarom bak ik ze naturel, met kersen en met bacon, en worden ze daarna nog voorzien van een laagje rinse appelstroop en/of poedersuiker. De bacon met rinse appelstroop in mij eigen favoriet!

  Ik maak ze overigens gewoon in de koekenpan, maar een echt pannenkoekenpan zou erg fijn zijn!

  En om te laten zien dat m’n kleinzoon er echt dol op is: http://i.imgur.com/BmHmlCg.jpg

 33. Bianca Gorter

  Ik bak het liefst voor ons eigen gezinnetje en inloop is natuurlijk van harte welkom. Een heerlijke gewone spekpannenkoek ontbreekt hier nooit, maar een lekkere pannenkoek/pizza is ook altijd een grote uitdaging. Lekker met spek, ui, tomaat, kaas, lekkere kruiden, en curry als topping -:) Zie de verbaasde koppies van mijn twee dochters al voor me mochten we deze prijs winnen …. -:)

 34. Nancy Edith

  de vanillepannekoeken : 5 dl melk
  2 eieren
  200 g patisseriebloem
  40 g boter
  2 vanillestokjes
  zout
  1 scheutje arachideolie
  pannenkoekenbeleg naar keuze: bruine suiker of boter, confituur, slagroom , bolletje ijs … en deze maak ik dolgraag klaar voor mijn gezin , mijn ouders, mijn vrienden …. we maken er steeds een gezellig feest van <3 en binnenkort is het weer zover 🙂 joepiejee

 35. Sabine Mathilda

  Ik bak het liefste een flinke stapel pannenkoeken voor mijn kids! Ze kunnen er geen genoeg van krijgen 🙂 Het allerliefste eten ze hun pannenkoek naturel of met poedersuiker.
  Soms maak ik er een feestje van en versier ik een pannenkoek met snoepjes.

  Mijn man eet alleen hartige pannenkoeken en het allerlekkerste vindt hij een pannenkoek met bbq-saus, shoarmareepjes, sla, komkommer en kaas (ik moet er zelf niet aan denken)

  Mijn eigen favoriet is een pannenkoek met chocolade saus en een bolletje vanille ijs!!!

  Het water loopt me in de mond, en ik hoop keihard op een kansje!

 36. Trudy

  De opa van onze 4 kids kan als de beste pannenkoeken bakken! Wanneer papa & mama weg moeten komen opa & oma oppassen, en dan word er standaard pannenkoeken gebakken door onze meester-opa-pannenkoekenbakker! Onze kids smullen er van! Nu willen we opa verassen met zo`n mooi pakket waarmee hij heerlijk kan bakken!

 37. Sylvia

  Ik bak graag pannenkoeken voor mijn gezinnetje, op zondag is het brunch-time en dan experimenteer ik graag in de keuken met hartige en zoete pannenkoeken, bananenpannekoeken, … noem maar op. Zowel mijn man als dochtertje zijn er gek op!

 38. Esther

  Ik bakte graag pannenkoeken voor mijn oma. Net zoals zij ze vroeger voor mij bakte en ik in de keuken al de randjes er vanaf trok om ze mooi rond te maken. Er bleven een soort grote poffertjes over. Nu bak ik ze samen met mijn kinderen. Het omhoog gooien blijft favoriet. Het liefst eten ze de gewone pannenkoek met veel stroop.

 39. anita hartog

  Mij kleindochter is gek op pannenkoeken met jam en ze eet 3 keer in de week tussen de middag een pannenkoek met jam eten heerlijk vindt ze dat en mijn mijn man pannenkoek met kaas dus hier zijn ze gek op pannenkoeken

 40. Berendina

  Ik bak graag pannenkoeken voor mijn gezin
  De lekkerste zijn met verse aardbeien,of ananas.

 41. De lekkerste pannenkoek die ik op heb, was er een voor ontbijt; heerlijk gevuld met cruesli, appel, kaneel, rozijnen, enz. Nu is t eigenlijk wel weer even geleden dat ik pannenkoeken op heb, dus dit pakket zou goed van pas komen natuurlijk!

 42. daisy tepy

  Voor mijn dochtertje van 1,5jaar oud.. gek op “koek” zoals zij ze noemt. Het liefst met schijfjes banaan of met rozijntjes erin.
  Ook erg leuk om samen het beslag klaar te maken het geeft dan wel de nodige rommel maar dat is het waard..

 43. petruschca

  vroeger bakte ik op elk kinderfeestje de pannenkoeken, nu doe ik het nog voor mijn jongste zoon ( die nog thuis woont) en voor de kleinkinderen.alaiefst een natural pannenkoek, met jam en slagroom .

 44. Chantal

  Onze vader bakte elke woensdag pannenkoeken voor ons tussen de middag.
  We zorgde graag dat we optijd thuis waren , nu bak ik ze voor mijn zoontje en broertjes , wat zouden we met z’n alle blij zijn met dit pakket! Ook al was papa de beste pannenkoeken bakker! Wij doen ons best ?
  De pannenkoek met stroop blijft favoriet maar met salami brie en oregano is ook heerlijk!

 45. Christa de Vos

  Voor mijn nichtje (6) en neefje (4) <3
  Echte pannenkoeken monsters! Altijd een feestje!

  Favoriet:
  Oude kaas en rinse appelstroop
  Spek en stroop
  Jam en roomkaas/slagroom

 46. Alexandra Adams

  Wij wonen in Zuid Duitsland en daar zijn “onze” pannenkoeken dus helemaal niet bekend.
  Dus ik bak ze vaak als we gasten hebben, waarbij je ze eerst ziet kijken met een vraagtekenhoofd, maar dan heerlijk zitten te smullen van de pannenkoeken met spek en karamelstroop. Dat is voor mij echt de allerlekkerste pannenkoek, soms ook nog met wat poedersuiker. Heerlijk!
  Laatst heb ik spek- èn banaanpannenkoeken gemaakt, dat is ook superlekker.
  Vroeger maakte ik er zowat pizza’s van, met echt alles er op en er aan, maar tegenwoordig ben ik vooral fan van de simpele pannenkoek 🙂
  Ik maak ze ongeveer 1 keer per maand voor mijn man en mijzelf. Lekker!

 47. Bernard Briene

  Ik bak graag pannenkoeken voor mijn 3 mannen. Met op de achtergrond het liedje pannenkoeken bakken. De kinderen willen de pannenkoeken met salami en ik eet ze het liefs met spek. Heerlijk. We eten ze 1 x in de 3 weken. In het weekend. Mmmmmmmmmm

 48. Irene Keijser van Wijk

  Nou dat komt goed uit ! Vooral mijn dochter is dol op pannenkoeken, maar het hele gezin eet zijn of haar favoriet, kaas, ananas, spek, appel maar ook appelmoes, voor elk wat wils ! #NationalePannenkoekdag en #KeukenLiefde.

 49. Mirte

  Het liefst bak ik tegenwoordig pannenkoeken met stroop voor mijn schoonmoeder van 94 jaar, die in een verzorgingstehuis woont en die daar dan ontzettend van kan genieten. Toen mijn schoonvader nog leefde was hij diegene die ze altijd voor haar en de kinderen bakte.
  Hier thuis bakken we vaak voor het ontbijt kleine pannenkoekjes oftewel pancakes. Ik zet de avond tevoren het beslag alvast klaar in de koelkast en ieder bakt in de ochtend op zijn eigen tijdstip naar believen zijn pancakes. Het favoriete recept voor 8 tot 10 pancakes: 80 g havermout , fijngemalen tot meel in een keukenmachine (of neem bloem of volkoren meel)
  ½ tl bakpoeder
  snuf zout
  snuf kaneel
  2 eieren
  160 ml dikke yoghurt of kwark
  2 el suiker of honing, of naar smaak
  olie of boter, om in te bakken
  voor erbij: ahornsiroop, ricotta, jam, vers fruit, boter…
  Doe het havermoutmeel, bakpoeder, zout en kaneel in een kom. Klop de eieren even los in een ander kommetje en meng met yoghurt en suiker.
  Doe de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng snel. Te lang mengen zorgt voor minder luchtige pancakes. Laat het beslag even rusten.
  Verhit een klontje boter of wat olie in een koekenpan. Schep hoopjes beslag in de pan van zo’n 8 cm doorsnede. Bak ze ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

 50. Yvonne

  Ik bak het liefste pannenkoeken voor m’n vriend en m’n dochtertje ?
  Ikzelf lust geen pannenkoeken maar dat vinden ze niet erg!
  Ik bak gewone pannenkoeken en hier doen ze er zelf stroop en poedersuiker op.

 51. Heidie van der Steeg

  NationalePannenkoekdag, dat is nog eens een leuke feestdag ?. Leuk dat Keukenliefde hier aandacht aan besteed. Mijn kinderen en nichtjes zijn natuurlijk dol op pannenkoeken. Ze vinden het GEWELDIG hoe ik ze bak, want ik gooi ze altijd de lucht in om de andere kant te bakken ? Het liefste hebben ze een ouderwets recept, de bakmix, eieren en melk, appelschijfjes erop en rozijnen en kaneel erin. Daarna stroop en/of poedersuiker erop. Smullen maar ?.

 52. Amber

  Super leuk pakket.

  Pannenkoeken maak ik eigenlijk altijd voor mijn man en dochter. Maar mocht ik dit pakket winnen dan nodig ik mijn neefjes en nichtjes ook uit voor een pannenkoekenparty.
  Het liefst eet ik de pannenkoeken met goulash of met spek of kaas met kerrie en sla. Maar de afsluiter is eigenlijk altijd eentje met jam. Jamjam.

 53. Antoinette geurts

  Ik bak het liefste pannenkoeken voor mijn gezin. Ieder heeft hier zijn eigen favoriet. Mijn man het liefst met appel en rozijnen, oudste zoon eet ze het liefst met poedersuiker, de jongste zoon met suikerstroop en ik het liefst met appel of kersen heerlijk gewoon.

 54. Tineke van Huuksloot

  Ik ben wel toe aan een nieuwe pan,ik bak ze voor ijn zoon die een echte fan is van mijn pannenkoeken met stroop en poedersuiker en zelf eet ik ze graag met ragout of appel #KeukenLiefde

 55. Maaike

  Gave actie zeg, en wat zou dit handig zijn! Vandaag toevallig pannenkoeken gegeten, maar ze branden snel aan in een oud pannetje. Ik bak ze meestal voor mn kersverse man. Maar neem de overgebleven pannenkoeken graag mee naar mijn werk zodat mijn cliënten ook een lekker hapje hebben. Helaas blijft er nooit veel over en zou dit pakket super zijn.
  De lekkerste pannekoek vind ik met appel en kaneel. Heerlijk met een bolletje ijs of poedersuiker.

 56. Monique schrijvers

  Gister pannenkoeken bakken. Dat eindigde met een pan in de kliko en pannekoeken bakken in de wok.

  Een heerlijke pannenkoek Is voor mij een hele ongezonde lekker met warme Nutella stukjes gehakte hazelnoot en mini marshmallows.

  Dat pakket zou ideaal zijn lekker een goede pan en 3 kinderen blij want we eten pannenkoeken!!!

 57. Vanity

  Hier een pannenkoekengek. Verse pannenkoeken zijn zo heerlijk. Is er een feestje, bak ik pannenkoeken, luie zondag, pannenkoeken,vriendinnetjes van mijn dochters komen eten, pannenkoeken en ook tijdens de #NationalePannenkoekdag, bak ik pannenkoeken! Dus zo een pannenkoekenset van #Keukenliefde zou hier echt heel erg welkom zijn 🙂

 58. Petra Baas

  Ik bak de pannenkoeken met veel liefde voor mijn kinderen en man. Naturel of met spek en dan gaat er stroop en poedersuiker over heen mmmm. Een heerlijke traktatie.

 59. Miryam Verkerk

  Ben inmiddels wel toe aan een nieuwe hahaha, word redelijk vaak gevraagd door menigeen pannenkoeken te bakken ? of wil ik m dan juist niet winnen?? Jawel ech wel, veel te lekker en te leuk… !!

  Wij zijn gek op de gewone pannenkoek mét bolletjes ijs erop, wisselen graag qua saus en een blaadje mint voor de finishing touch ?

 60. Monique Jansen

  Ik bak ze heel graag voor en met mijn kinderen van 4 en 6 jaar oud, Ze zijn beide gek op pannenkoeken!

 61. samen met mijn gezinnetje ik ken deze pannenkoekpakketten niet en wil ze héél graag testen.ziet er héél gemakkelijk uit nu doe bik het zo pannenkoeken met chocoladesaus Pannenkoekenbeslag: zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en 1/3 van de melk toe. Klop het deeg met de garde of de handmixer. Zorg dat er zich geen klonters vormen. Voeg de rest van de melk toe en een snuifje zout. Het geheel goed mixen tot een effen deeg.Bak de pannenkoeken op een hoog vuur met margarine.Chocoladesaus: breek de chocolade in stukken. Breng de room en stukjes chocolade zachtjes aan de kook. Laat de chocolade niet te warm worden. Roer voortdurend tot alle chocolade is gesmolten. Voeg een klontje koude Fama toe om de chocoladesaus een mooie glans mee te geven. Serveer de pannenkoeken met de chocoladesaus.

 62. Daphne

  Yammieh, kan ik pannenkoeken bakken voor vriendjelief of mijn vriendinnetjes of mijn nichtje en neefje of mijn lieve zusje. Dus genoeg keuze. En eerlijk gezegd kies ik altijd de makkelijke manier en pak altijd de koopmans scharreleieren, echt ideaal! Maar die andere lijken mij ook wel heel lekker! Ik doe er voor ieder wat wils in. De ene keer spek, de andere keer appel. Laatst zelfs met warme kersen gegeten. Yammieh!

 63. Daphne de

  Jammie, kan ik pannenkoeken bakken voor vriendjelief of mijn vriendinnetjes of mijn nichtje en neefje of mijn lieve zusje. Dus genoeg keuze. En eerlijk gezegd kies ik altijd de makkelijke manier en pak altijd de koopmans scharreleieren, echt ideaal! Maar die andere lijken mij ook wel heel lekker! Ik doe er voor ieder wat wils in. De ene keer spek, de andere keer appel. Laatst zelfs met warme kersen gegeten. Yammieh!

 64. Zoë

  Absolute favoriet is pannenkoek met prei en spek (lekker doorbakken) en dan brie en pijnboompitjes erover. Even onder de gril tot de brie gesmolten is. Mmmmmm. Het is ook de favoriet van m’n moeder. Nu ik net ben gaan samen wonen met m’n vriend en m’n moeder me toch stiekem mist, zou ik ze voor haar maken!

 65. cbdkl

  Bak het liefst pannenkoeken voor mijn kinderen en vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom. Hier zijn pannenkoeken met appel, rozijnen en een vleugje …….. favoriet. Verklap het geheim niet want dan zijn ze niet meer speciaal. Maak ze ook wel eens speciaal met een scheutje…… Ja ja dat is ook geheim.

 66. Dieuwertje Mekking

  Samen met mijn vriend maak ik regelmatig pannenkoeken! En dit pakket zou zeker handig zijn voor de uitzet! En die pannenkoek? Het liefst met stukjes appel er doorheen geraspt en met flink veel kaas, stroop en poedersuiker! #NationalePannenkoekdag #KeukenLiefde

 67. Saskia van Baardewijk

  Ik bak de pannenkoeken met alle liefde en plezier voor mijn zoontje maar natuurlijk ook voor m’n zelf mmm.. Vroeger kon ik er echt al heel de week naar uitkijken naar de dag dat wij pannenkoeken gingen eten. Zo kan mijn zoontje er nu ook al heel de week er op verheugen op de dag dat we pannenkoeken eten. Het liefst met zoetigheid maar een hartige pannenkoek met kaas en een klein beetje ketchup is ook heerlijk.

 68. harmanna

  Ik bak gewoon de pannenkoeken met kaneel voor mijn vriend en mij. Dan geef ik de overgebleven pannenkoeken door aan mijn vader. Die dan vervolgens lekker genieten kan

 69. Anita Tiebax

  Voor mijn vader van 85 met appeltjes en zelfgemaakte kaneelsuiker van stevia omdat mijn vader diabetespatiënt is en geen poedersuiker, rietsuikerstroop of jam mag hebben

 70. Jessica

  Ik zou met de nieuwe tefal pan heel graag een heerlijke glutenvrije pannekoek met banaan voor mijn zoon maken.
  En met de pakken pannekoekenmix die je er bij kunt winnen zou ik een anderen mensen heel blij kunnen maken.

 71. Anja

  Even vergeten te melden dat ik een pannenkoek met stroop nog het allerlekkerste vind!

 72. Marleen

  Ik bak graag pannenkoeken. Het maakt mij niet uit voor wie. Met de kerstviering op school voor de kinderen in de klasse, op mijn werk met mensen met een verstandelijke beperking of voor mijn familie. Ik vind het erg leuk om ze voor iedereen te bakken. Met sojamelk, chocolademelk of met ‘gewone’melk.
  Persoonlijk vind ik pannenkoeken met kaas erg lekker, maar ook met aardbeien en slagroom smaakt goed. Mijn man eet ze graag met banaan en honing. De kinderen met aardbeienjam en suiker.
  Als ik dit pakket win ga ik bakken voor mijn familie en mijn werk 🙂

 73. Petra Starkenburg

  Voor wie ik het liefste bak is voor de kindjes in armoede waar wij vanuit onze stichting verwendagen voor organiseren. Lijkt me super leuk voor hun een grote stapel te bakken! Mijn favoriete pannenkoeken is met aardbeien, aardbeicouli en slagroom mmmm

 74. Linda den Hartog - de Boom

  Ik bak het liefst voor mijn man, zoon en dochter! Pannenkoeken met spek is favoriet bij ons alle 4.
  De mannen spek met kaas, ik zelf spek met stroop! Laat ik nou toevallig ook nog op inductie bakken! ?
  Zou een mooi verjaardagscadeau zijn ( 15 maart ☺️)

 75. Anja

  Natuurlijk voor mijn vriend en mezelf. De eerste pannenkoek lukt meestal niet zo goed, maar dat vind ik helemaal niet erg. Die eet ik dan lekker onder het bakken op ?

 76. Richelle

  Pannenkoeken heerlijk, water loopt me in de mond als ik erover praat ! Mijn zoontje van 1.5 vind ze heerlijk, met suiker, stroop en appel ! Papa en mama heerlijk net kip, paprika, ui, champignons en pindasaus !

 77. Lisa Aupperlee

  Ik zou graag eens pannenkoeken voor mijn oma bakken! Ze bakte ze vroeger in overvloed toen ik daar (bijna) elke vakantie kwam logeren. Nu mijn opa overleden is en ze erg eenzaam is, zo helemaal alleen, zou ik haar graag eens verwennen met een grote stapel pannenkoeken. Met deze prijs moet dat zeker lukken!

 78. Johanna Kranenburg-visscher

  bak graag pannenkoeken voor mijn kinderen en kleinkinderen ze vinden de bananen pannenkoeken spek pannenkoeken het lekkers oma vind ze met appel kaneel en bruinzuiker erg lekker opa gaat voor de spek pannenkoeken helaas zijn mijn koekepannen niet zo geschikt om ze goed te bakken maar bak ze zekers 3 keer per maand en dan hebben ze grote feest oma is dan gestrest omdat sommige pannenkoeken vast blijven zitten hahaha daarom zou deze pakket zeer welkom zijn dan kan oma ook genieten met de kinderen en kleinkinderen

 79. Maya

  Ik zou graag meedoen om heerlijke pannenkoeken met appel en kaneel te maken voor mijn lieve neefje en nichtje. Elke week heb ik een ’tante’-ochtend waarbij we graag hartstikke leuke herinneringen maken 😀 Met zo’n mooie pan en diverse mixen moet het helemaal goed komen!

 80. Jeanine

  Ooooeeeeeeh! Mijn vriendje is helemaal gek op pannenkoeken! Zou hem hier graag mee willen verrassen!

 81. wat lekker we zijn er dol op

 82. Oeeh wat zou ik die stapel pannenkoeken graag op mijn bordje hebben ;)!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde