Speels & Smakelijk: pannenkoekentaart

Speels & Smakelijk: pannenkoekentaart

Toen mijn broers en ik nog brulaapjes waren, bakte onze oma op verjaardagen naast een slagroomtaart ook altijd een pannenkoekentaart. Van elk feest maakte zij een dubbel smulfestijn! Oma overleed toen ik vier jaar was. Ik kan me dus niet meer herinneren hoe de taart precies in elkaar zat. Maar wat ik niet vergeten ben, is de hemelse smaak … hij was om op te vreten! Deze variant is daarom een ode aan mijn oma.

Zet je schrap … vandaag gaat het dak eraf met deze feestelijke pannenkoekentaart! Dit architectonische wonder is opgebouwd uit dunne laagjes pannenkoek, om en om belegd met jam, hazelnootpasta en fruit. Om de taart ook door de monden van de bouwcommissie ‘Gezond genieten’ te krijgen, verving ik gewone bloem door volkorenbloem. Maar je kunt ook wat anders gebruiken, bijvoorbeeld boekweitmeel, speltmeel, quinoameel. Daarnaast gebruikte ik jam met 50% minder suiker – kinderen zijn van zichzelf al zoet genoeg. De hazelnoot-chocoladepasta kocht ik kant-en-klaar in de winkel, maar deze kleverige lekkernij staat torenhoog op mijn nu-heel-rap-eens-zelf-maken-lijst. Het schijnt supermakkelijk te zijn. Bovendien kun je dan zelf bepalen hoeveel zoetstof je erin propt. Word vervolgd dus … Hoe dan ook, deze pannenkoekentaart kun je net zo verantwoord maken als je wilt. Zolang hij jou en je kinderen maar zo blij maakt als een kind!

Iets te vieren binnenkort? Deze verrukkelijke pannenkoekentaart steelt op elk kinderfeest de show! Bak de pannenkoeken al een dag van tevoren, zodat je de taart op de dag zelf alleen nog maar hoeft op te bouwen. Snijd kleine puntjes van de taart, want je hebt voldoende in huis om de maagjes te vullen van een compleet bataljon brulaapjes.

Ingrediënten voor circa 20 (middelgrote) pannenkoeken

 • 1x recept voor pannenkoekbeslag, (vervang de bloem eventueel door volkorenbloem, dit is wel minder lekker dan gewone bloem)
 • Hazelnoot-chocoladepasta
 • Aardbeienjam (ik gebruikte jam met 50% minder suiker)
 • 3 bananen
 • Grote bak aardbeien
 • Grote bak gemengde bosvruchten (frambozen, bramen, blauwe bessen)
 • Poedersuiker
 • Eetbare gouden deco-parels (bakafdeling supermarkt)

Verder nodig
Middelgrote koekenpan, beslagkom, garde, soeplepel, taartschaal

Bereiding dag van tevoren

Bereid het pannenkoekbeslag en bak de pannenkoeken zo dun mogelijk (als het beslag te dik is, voeg dan wat extra melk, of water toe) in de koekenpan. Laat de pannenkoeken helemaal afkoelen en bewaar ze goed afgedekt in de koelkast.

Afmaken op de dag zelf

Leg de eerste pannenkoek op de taartschaal en besmeer dun met hazelnootpasta. Beleg met plakjes banaan. Besmeer de volgende pannenkoek dun met jam en beleg met plakjes aardbeien.

Leg deze pannenkoek bovenop de andere en herhaal deze laagjes, totdat de taart de gewenste hoogte heeft (je kunt af en toe ook een onbelegde pannenkoek ertussen leggen, als je niet voldoende fruit hebt). Let op dat je wat fruit achterhoud om de taart bovenop mee te garneren. Garneer de taart bovenop met het achtergehouden fruit, de deco-parels en bestrooi royaal met poedersuiker.

Snijd in kleine puntjes en serveer.

Speels & Smakelijk: pannenkoekentaart

Enjoy!

Kinderrecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Zoete recepten, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

 1. Marie-José Schoenmaker

  Fenne wordt binnenkort 10 en geeft voor haar feestje een high tea. Deze taart komt zeker op tafel!

  1. Jaaaaaa, superleuk idee! Mocht je nog leuke foto’s hebben van het eindresultaat net zoals Chantal hieronder, dan ben ik heel benieuwd… ! 🙂

 2. chantal drost

  Hoi Annemiek en El,

  Volgende maand zijn mijn kindjes jarig.
  Luuk wordt 3 en Lotte wordt 8….
  Dus dit is dé taart voor het kinderfeestje..

  Liefs,
  Chantal

  1. Hartstikke leuk om te horen Chantal! Enne… mocht je nog leuke foto’s hebben van het eindresultaat, ik houd me aanbevolen! 🙂

 3. Jum! Dit ziet er heerlijk uit. En zo’n leuke presentatie!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde