Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
4x lekker sandwich recept
Deze smakelijke sandwiches mogen bij een klassieke high tea (of eigenlijk afternoon tea) niet ontbreken, maar smaken ook heerlijk tijdens de lunch, of pak ze in voor een zomerse picknick in het park. Ik maakte vier verschillende sandwichrecepten: voor elk wat wils!
Sandwich met tonijnsalade
Ingrediënten voor 8 sandwiches
- 8 sneden wit of bruin casinobrood, korstjes eraf gesneden (of tramezzini: kant-en-klaar sandwichbrood)
- 1 blikje tonijn op olie
- 1 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 2 tl kappertjes, uitgelekt
- Paar blaadjes sla
- Smeerboter
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Laat de tonijn uitlekken en meng in een kom met de mayo, crème fraîche en kappertjes. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Besmeer vier boterhammen met de tonijnsalade en beleg met wat sla. Besmeer de overige boterhammen dun met boter en leg ze op de belegde boterhammen. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden, zodat je in totaal 8 sandwiches krijgt.
Sandwich met kaas-prei-eiersalade
Ingrediënten voor 8 sandwiches
- 8 sneden wit of bruin casinobrood, korstjes eraf gesneden
- 4 hardgekookte eieren
- 1 prei (alleen het witte gedeelte), goed gewassen en in smalle ringen gesneden
- 1 el crème fraîche
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 30 g oude kaas, geraspt of in heel kleine blokjes gesneden
- Smeerboter
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Pel de eieren en hak ze fijn. Meng het ei in een kom met de prei, oude kaas, mayonaise, crème fraîche en mosterd, tot een smeuig geheel. Breng op smaak met peper en zout. Besmeer vier boterhammen met de eiersalade en beleg met wat sla. Besmeer de overige boterhammen dun met boter en leg ze op de belegde boterhammen. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden, zodat je in totaal 8 sandwiches krijgt.
Sandwich met komkommer en zalm
Ingrediënten voor 8 sandwiches
- 8 sneden wit of bruin casinobrood, korstjes eraf gesneden
- 75 g gerookte zalm
- 1/3 komkommer, in heel dunne plakjes gesneden
- Paar takjes verse dille, fijngehakt
- 2 el mayonaise
- 1 tl mierikswortelcrème (uit een pot)
Bereiding
Roer de mayonaise, mierikswortel en dille in een kom los en besmeer alle boterhammen hiermee aan een kant. Beleg 4 boterhammen met plakjes komkommer en zalm en dek af met de overige boterhammen. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden, zodat je in totaal 8 sandwiches krijgt.
Sandwich met kipfilet, Philadelphia en lente-ui
Ingrediënten voor 8 sandwiches
- 8 sneden wit of bruin casinobrood, korstjes eraf gesneden
- 4 plakjes kipfilet (broodbeleg)
- 1 kuipje Philadelphia roomkaas
- Paar lente-uitjes, in smalle ringen gesneden
- Paar blaadjes sla
Bereiding
Besmeer alle boterhammen aan een kant met Philadelphia. Beleg 4 boterhammen met sla, kipfilet en lente-ui en dek af met de overige boterhammen. Snijd diagonaal doormidden.
Serveer de sandwiches direct of wikkel ze goed in vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot aan gebruik.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, High tea recepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten
om 16:34
Deze smeerseltjes zouden het ook goed doen op wraps denk ik.
om 11:30
Dat denk ik ook Madelon. 🙂