Aardappel-eisalade met gerookte kip

In het weekend maak ik regelmatig een lekkere borrelsalade om op een toastje of broodje te smeren. Het idee voor deze aardappel-eisalade met gerookte kip ontstond toen ik een restje aardappelpuree over had. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Eieren heb ik altijd in de kelder liggen en samen met een restje gerookte kip uit de koelkast ontstond er spontaan iets lekkers.

Deze aardappel-eisalade met gerookte kip smaakt heerlijk bij de borrel op een toastje, op een sneetje brood of eet hem als lunch eventueel met wat groene blaadjes erbij. Tip: maak gerust een dubbele hoeveelheid want hij is verslavend lekker!

Menu, Lunch, Salades, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 middelgrote kruimige aardappel
  • 4 eieren
  • 1 gerookte kipfilet
  • bosje bieslook
  • 3 flinke el mayonaise

Vervang voor een lichtere variant van dit recept de helft van de mayonaise door yoghurt.

Bereiding

Schil de aardappel — snijd een groot exemplaar doormidden zodat hij sneller gaar is — en kook hem gaar in een pan met water. Giet af en prak fijn.

Kook de eieren in 9 minuten hard. Spoel af met koud water en pel ze. Hak de eieren fijn.

Hak de gerookte kip en bieslook fijn.

Meng de aardappel in een kom met de eieren, gerookte kip, bieslook en mayonaise. Breng goed op smaak met zout en peper.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com