Selderijsalade met ham en bieslook

Selderijsalade met ham en bieslook

Deze selderijsalade (of knolselderijsalade) met hamreepjes, een kneepje citroen en bieslook is heerlijk fris van smaak. Ik maak hem lekker smeuïg met een beetje mayonaise en yoghurt. Zo wordt hij heerlijk romig en niet te zwaar.

Deze selderijsalade smaakt heerlijk op een knapperig afgebakken broodje als lunchgerecht, of serveer bij de borrel op een lekker toastje. 

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 150 g achterham, in smalle reepjes gesneden
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • Paar sprietjes bieslook
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle luciferreepjes. Blancheer de knolselderij 1 minuut in kokend water en spoel af met koud water. Laat uitlekken en dep droog.

Doe de knolselderij in een kom met alle overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Bewaar de selderijsalade in een goed afgesloten bak in de koelkast.

Selderijsalade met ham en bieslook

Enjoy!

Speak Your Mind

*