Selderijsalade met ham en bieslook

Selderijsalade met ham en bieslook

Deze selderijsalade (of knolselderijsalade) met hamreepjes, een kneepje citroen en bieslook is heerlijk fris van smaak. Ik maak hem lekker smeuïg met een beetje mayonaise en yoghurt. Zo wordt hij heerlijk romig en niet te zwaar.

Deze selderijsalade smaakt heerlijk op een knapperig afgebakken broodje als lunchgerecht, of serveer bij de borrel op een lekker toastje. 

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 150 g achterham, in smalle reepjes gesneden
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • Paar sprietjes bieslook
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle luciferreepjes. Blancheer de knolselderij 1 minuut in kokend water en spoel af met koud water. Laat uitlekken en dep droog.

Doe de knolselderij in een kom met alle overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Bewaar de selderijsalade in een goed afgesloten bak in de koelkast.

Selderijsalade met ham en bieslook

Enjoy!

Seizoen, Winterrecepten, Salades, Voor bij de borrel

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin